Blue Air, Wizz Air si Myair au anulat toate cursele pe perioada summitului NATO

Companiile low-cost Blue Air, Wizz Air si Myair au anulat toate cursele pe perioada summitului NATO de la Bucuresti si vor avea pirederi de zeci de mii de euro.

Compania low-cost Blue Air a anulat 30 de curse in perioada 2-4 aprilie cat va dura summitul NATO. Potrivit directorului general al Blue Air, Gheorghe Racaru, compania pe care o reprezinta ar putea inregistra pierderi de zeci de mii de euro in cele trei zile in care Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru Summit-ul NATO.

Racaru a precizat ca operatorii aerieni au preferat sa preia aceste costuri suplimentare decat sa creeze haos in privinta transportului aerian de pasageri. Acesta a explicat ca, cele mai mari costuri vor fi cele cu relocarea aeronavelor, pentru ca daca nu se efectueaza zboruri, avioanele nu pot fi tinute pe Aeroportul Baneasa.

Racaru, a declarat, potrivit NewsIn, ca deja din 1 aprilie a fost anulata cursa Bucuresti- Malaga.

De asemenea, pe perioada summit-ului NATO in Bucuresti, compania aeriana Wizz Air isi va anula toate zborurile operate in perioada 2-4 aprilie pe aeroportul Baneasa. In total, vor fi afectate 20 de curse din si inspre Romania.

Pasagerii care si-au rezervat bilete la respectivele curse vor fi anuntati individual in legatura cu optiunile pe care le au. Le vom oferi posibilitatea de a calatori catre destinatiile dorite in alte zile”, a declarat Natasa Kazmer, Director Corporate Communication and Public Affairs.

Nici compania low-cost Myair nu a renuntat la decizia luata inca din luna februarie de a anula 28 de zboruri in cele doua zile cat va dura summitul NATO. Directorul general al companiei, Antonio Iervolino, a declarat ca s-a luat decizia anularii curselor si ca vor fi inregistrate pierderi de mii de euro, iar imaginea companiei va fi afectata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Tensiuni în NATO: Franța se retrage din misiunea „Sea Guardian” din Mediterană
Setari Cookie-uri