Profi va inaugura saptamana aceasta, primul magazin din Bucuresti, in urma unei investitii de 500.000 euro care va avea o suprafata de vanzare de 536 metri patrati. Potrivit reprezentantilor Profi, intr-un magazin construit (de format mare) investitia este de aproximativ un milion de euro, dar pentru magazinul ce urmeaza a fi inaugurat in Bucuresti, investitia s-a ridicat la jumatate, acesta fiind inchiriat.

Profi Rom Food a cumparat in vara lui 2007, lantul de noua supermarketuri Albinuta de la societatea lituaniana Maxima LT, pentru care a platit 25,2 milioane lei. Rebranding-ul magazinelor Albinuta se va realiza pana la sfarsitul anului 2008.

Profi Rom Food este detinuta de grupul franco-belgian, Louis Delhaize. Grupul a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 11 miliarde euro. La nivel mondial, compania detine si retelele de supermarketuri Match si Smatch, magazinele specializate in gradinarit Truffaut, magazinele de animale Animalis, precum si cybermarketurile prin Internet Houra.fr.