Grupul Novatours, cel mai mare tour operator din statele baltice, va investi peste 500.000 de euro in operatiunile companiei Flynova, tintind afaceri de 10 milioane de euro si o cota de piata de cel mult 10% in primul an de activitate pe piata romaneasca, au declarat reprezentantii companiei, adugand ca vor lua in considerare pe viitor si posibilitatea achizitiilor pentru extinderea locala, vizand agentiile cu cifre de afaceri de 30-40 milioane de euro.
Novatours si-a lansat operatiunile in Romania prin intermediul companiei Flynova, principala activitate a operatorului constand in ofertarea de vacante si excursii prin intermediul curselor charter.

“In viitor suntem deschisi posibilitatilor de a face achizitii atat in Romania, cat si in celelalte state europene. Vizam in principal agentii cu o cifra de afacere de 30-40 milioane de euro”, a declarat Rytis Sumakaris, estimand cota de piata a Flynova la 8-10% din piata romaneasca de turism prin intermediul charterelor.

“Piata de turism din Romania are un potential foarte mare. Ne asteptam ca rata de penetrare a pietei pe segmentul turistilor care folosesc zboruri charter sa creasca de la 1% in 2007 la 3% in trei ani”, a mai spus directorul Novaturas. In prezent, rata de penetrare a pietelor baltice se situeaza la 5%, potrivit estimarilor directorului executiv Flynova.

In Romania, aproximativ 200.000 de pasageri au ales cursele charter in 2007, reprezentand aproximativ 1% din piata, urmand ca in urmatorii trei ani numarul acestora sa se tripleze la 600.000, apreciaza Raimondas Useckas,
director executiv Flynova.

“Am investit pana acum in jur de 500.000 de euro in tot ceea ce tine de operatiuni, sistem, logistica, contractele cu compania aeriana Jetrans Air, iar suma continua sa creasca”, a declarat acesta pentru Wall-Street.

Flynova vizeaza pentru anul in curs atragerea unui numar de 20.000 de clienti, cifra de afaceri estimata fiind de 10 milioane de euro. “Dorim ca anul viitor sa dublam numarul turistilor care vor beneficia de serviciile Flynova. Obiectivul nostru pe termen lung este de a fi recunoscuti ca furnizor de servicii de calitate si de a introduce in paleta de destinatii locuri exotice”, a mai spus Raimondas Useckas.

Pentru sezonul 2008, compania va oferi pachete turistice in Turcia (Side, Antalya, Kemer, Belek, Lara, Alanya), Grecia (Creta si Santorini) si Tunisia (Hammamet si Sousse), preturile incepand de la 199 de euro pentru Turcia si Grecia si de la 245 de euro pentru Tunisia. In sezonul de iarna vor fi introduse destinatii noi ca Insulele Canare sau Egipt.

Primul zbor din Romania va avea loc pe 26 aprilie, spre Antalya, Turcia, urmand ca a doua zi sa se efectueze o cursa spre Creta, Grecia. Flynova va beneficia de suportul companiei Jetrans Air, operand cu avioane de tip McDonnell Douglas MD83 si Sierra Aircraft.


Novatours a fost infiintata in decembrie 1999 in Lituania (Novaturas), extinzandu-se ulterior in Letonia si Estonia. Din 2004 este lider al tour operatorilor in toate tarile baltice, cu aproximativ 118.000 de turisti numai in 2007 si cu o cifra de afaceri de 111,4 milioane de Euro. In 2007 compania a inregistrat o crestere a numarului de turisti cu 63% fata de anul precedent.

In 2008, Novatours mizeaza pe o cifra de afaceri de 151 milioane de euro, in crestere cu 35%, si un numar de peste 265.000 de clienti la nivelul grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri