Holcim Romania, in parteneriat cu ecovalor, a investit peste sase milioane de euro in instalatii de tratare a deseurilor solide in fabricile de ciment din Alesd si Campulung, au declarat reprezentantii celor doua companii.
“Cu totii suntem constienti ca deseurile reprezinta o problema importanta pentru societatea de astazi. Facand parte dintr-un grup internaional cu o experienta solida, Holcim (Romania) a acceptat provocarea de a oferi o solutie viabila si ecologica - co-procesarea deseurilor in fabricile noastre de ciment”, a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania).

Investitia pentru instalatia de tratare a deseurilor din cadrul fabricii de ciment de la Alesd, in valoare de 4,3 milioane de euro, va consta intr-o hala de stocare intermediara, instalatie de maruntire a deseurilor, siloz de stocare temporara, instalatie de dozare si alimentare in cuptor a deseurilor maruntite.

Investitiile totale in cele doua fabrici de ciment totalizeaza peste sase milioane de euro, potrivit reprezentantilor Holcim, permitand co-procesarea unei game largi de deseuri, de la deseuri petroliere pana la cauciucuri, plastic, hartie, piele, textile si materiale lemnoase, provenite de la generatori industriali sau de la sortarea deseurilor menajere.

"Noi oferim servicii de colectare a deseurilor si logistica, inclusiv pre-tratarea deseurilor pentru valorificarea lor energetica si materiala. In plus, contribuim la reducerea volumelor de deseuri care ajung sa fie depozitate in hala", a afirmat directorul ecovalor, Axel Pieters.

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.

Holcim Romania detine in prezent trei fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate si are in prezent aproximativ 1.400 angajati.

Compania ecovalor face parte dintr-un grup international de companii care ofera solutii inovatoare pentru managementul deseurilor in Europa de Est si care se orienteaza in special spre valorificarea energetica a deseurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri