"Pentru 2008, ne-am propus o crestere substantiala a cifrei de afaceri, pana la 360 milioane lei, bazandu-ne pe evolutia pietelor pe care lucram si pe integrarea grupului pe diverse activitati care conduc la dezvoltarea afacerii", a spus Arsene.

El a mentionat ca cifra de afaceri din 2007 a fost afectata de conditiile de seceta.

Tot pentru 2008, Agricover estimeaza o scadere a profitului brut pana la 20 milioane lei, de la 35 milioane lei anul trecut, din cauza sporirii investitiilor in dezvoltarea activitatii si a intrarii pe un nou segment - activitatea de creditare, ce implica investitii din partea grupului.

Compania Agricover Credit IFN, lansata joi de grupul Agricover, va acorda fermierilor credite de capital de lucru si credite de investitii atat partenerilor grupului, cat si producatorilor agricoli individuali, asociatii agricole familiale, societati agricole sau societati comerciale.

Citeste si:

Imprumuturile pot fi acordate pentru dezvoltarea fermelor, pentru achizitia de echipamente si utilaje, pentru finantarea asigurarilor pentru culturi ori a finantarii fortei de munca. Creditele vor fi acordate in lei pentru o perioada de cel mult 12 luni.

Creditele acordate in Romania in domeniul agriculturii au reprezentat numai 2% din totalul creditelor acordate de banci in 2007, in conditiile in care 29,7% din populatia Romaniei lucreaza in acest domeniu. Reprezentantii companiei au mentionat ca, in Franta, 4,1% din populatie se ocupa de agricultura, in Polonia 16,1% sunt agricultori, iar in Brazilia 20% din populatia tarii au agricultura ca activitate de baza.

Grupul Agricover a fost infiintat in anul 2000, in urma fuziunii dintre Comcereal Buzau SA si Ulvex SA Buzau.