Dinu Patriciu, presedintele si directorul general al Rompretol a afirmat ca firma Palplast Sibiu, membrul al Grupului Rompetrol, a vandut sisteme de irigatii in valoare de trei milioane de euro in Moldova, potrivit NewsIn.
„Palplast Moldova produce sisteme de irigatii, care se vand mult mai bine in Moldova, decat in Romania. Gospodariile moldovenilor sunt mult mai antreprenoriale decat cele romanesti, stimulate, bineinteles de comertul spre est. Produc zarzavaturi, legume, fructe, pe care le vand la Minsk, la Kiev la Moscova si se intorc cu chimirul plin de bani, de aceea in PIB-ul Moldovei nu apar aceste produse, dar trebuie sa va spun ca vindem de trei milioane de dolari micro-sisteme de irigatii, pentru unu pana la 10 hectare”, a declarat Patriciu in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj.

Potrivit lui Patriciu, Palplast vinde in Romania doar 1,5 milioane de dolari, desi este mult mai mare, ca suprafata, decat Moldova.

Grupul Rompetrol va construi anul acesta in Moldova 20 de statii de benzina, depozite si statii de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL), deoarece consumul de GPL este destul de important in Moldova. Dinu Patriciu a negat zvonurile potrivit carora intentioneaza sa deschida o banca la Chisinau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri