„Palplast Moldova produce sisteme de irigatii, care se vand mult mai bine in Moldova, decat in Romania. Gospodariile moldovenilor sunt mult mai antreprenoriale decat cele romanesti, stimulate, bineinteles de comertul spre est. Produc zarzavaturi, legume, fructe, pe care le vand la Minsk, la Kiev la Moscova si se intorc cu chimirul plin de bani, de aceea in PIB-ul Moldovei nu apar aceste produse, dar trebuie sa va spun ca vindem de trei milioane de dolari micro-sisteme de irigatii, pentru unu pana la 10 hectare”, a declarat Patriciu in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj.

Potrivit lui Patriciu, Palplast vinde in Romania doar 1,5 milioane de dolari, desi este mult mai mare, ca suprafata, decat Moldova.

Grupul Rompetrol va construi anul acesta in Moldova 20 de statii de benzina, depozite si statii de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL), deoarece consumul de GPL este destul de important in Moldova. Dinu Patriciu a negat zvonurile potrivit carora intentioneaza sa deschida o banca la Chisinau.