Potrivit datelor furnizate de compania aeriana, in anul 2007 cifra de afaceri a fost de circa 350 de milioane de dolari, iar profitul de aproximativ patru milioane de dolari. Numarul total de pasageri transportati de companie in cursul anului 2007 a fost de aproximativ 1,9 milioane de calatori.

Pentru anul 2008, directorul de marketing al companiei, Sorin Georgescu, a declarat ca se estimeaza o crestere a cifrei de afaceri la 437 milioane de dolari si un numar de pasageri transportati de circa 2,3 milioane. Georgescu nu a putut estima inca profitul companiei pentru 2008.

"Sunt curse care scot profit si curse care nu scot profit. Pe 30 decembrie 2007 compania Tarom se afla intr-o situatie critica, dar in prezent incearca sa ruleze la capacitate maxima. Pentru o imbunatatire a activitatii, Tarom intentioneaza sa achizitioneze aeronave care sa inregistreze un consum mai mic de carburanti", a mai spus Georgescu, citat de NewsIn.

Tarom va introduce in programul de vara patru curse noi, din care trei internationale, care vor pleca de pe aeroporturile Otopeni si Cluj Napoca.

Citeste si:

Din luna iunie vor fi introduse patru curse noi, trei internationale si una interna. Astfel, doua noi curse vor pleca de pe aeroportul din Cluj spre Barcelona si Londra si una din Bucuresti spre Frankfurt.

Pe ruta Cluj -Barcelona, Tarom va opera de trei ori pe saptamana, iar cursele spre Londra vor opera doar de doua ori pe saptamana. De asemenea, Tarom va efectua curse pe ruta Bucuresti- Frankfurt de trei ori pe saptamana, cu inoptare in zilele de duminica-luni, luni-marti si vineri-sambata.

In perioada programului de vara, Tarom va mari de la cinci la sapte pe saptamana zborurile de la Cluj spre Madrid.

Tarom va mai introduce in orarul de vara si o cursa interna, Bucuresti- Tulcea, care va avea doua zboruri pe saptamana in zilele de joi si duminica.