Curiero, unul dintre principalii operatori nationali de curierat, a vandut un pachet de 25% din actiuni catre Asesoft Distribution, ceea ce va determina reluarea politicii de extindere prin achizitii, precum si revizuirea estimarilor financiare pentru anul in curs.

"Asocierea strategica cu Asesoft, un grup puternic, deschide noi perspective de dezvoltare pentru Curiero. Ne mentinem obiectivul de a deveni cel mai mare operator de curierat intern, insa indeplinirea acestuia nu se poate obtine doar prin cresterea organica. Planurile de crestere ale Curiero cu mult peste piata si ale oricarui jucator de talia sa necesitau accesul la resurse de finantare mai mari decat cele disponibile", a declarat presedintele Curiero, Bogdan Carcu (foto).

Potrivit acestuia, asocierea cu Asesoft va permite Curiero continuare policiticii de extindere prin noi achizitii.

"Cu Asesoft Distribution in actionariat, reactivam politica de extindere prin achizitii. Intentionam sa preluam unul sau mai multi operatori mai mici de curierat. Pana la jumatatea lui 2009 trebuie sa incheiem campania de achizitii pentru a ne indeplini obiectivul de a deveni numarul unul in industria de curierat intern", a completat Carcu.

Pana in acest moment, nu sunt disponibile informatii referitoare la valoarea tranzactiei, bugetul Curiero prevazut pentru achizitii, precum si numele companiilor vizate.

Curiero a inregistrat o cifra de afaceeri de 15 milioane de euro in 2007, cu 85 % mai mare fata de anul precedent. Obiectivele initiale de crestere a cifrei de afaceri la 25 de milioane de euro in 2008 vor fi reevaluate in contextul asocierii strategice cu Asesoft Distribution.

Curiero are peste 70 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani au facut cei mai mari curieri in 2017