düfa Deutek a semnat achizitia intregului pachet de actiuni al companiei Bengoss Comimpex, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, ca urmare a unei tranzactii in valoare de 18,9 milioane euro.
Emma Popa Radu, director al Advent International Romania, a afirmat ca fondul investeste in companii care sunt sau care vor sa devina lideri de piata.

"Suntem siguri ca si aceasta investitie va fi una de succes, un proiect promitator in care vom investi atat cunostintele adunate in domeniul pietei materialelor de constructii (prin investii precum Ceramica Iasi, düfa DEUTEK, Bolix Polonia - producator de top european), cat si competentele de management pe care le-am dezvoltat pe piata romaneasca", a afirmat Emma Popa Radu (foto), director al Advent International Romania.

Pentru aceasta tranzactie, echipa Advent a fost consiliata de Ernst & Young (financiar si taxe), CMS Cameron McKenna (juridic), Tax House (structurare fiscala), Dataroom Projects (due diligence si negocieri) si WS Atkins (mediu). Salcianu Attorneys at Law a oferit consultanta juridica vanzatorului.

"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Impreuna cu echipa de management a Bengoss Comimpex tintim pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri pe aceasta categorie de produse. Pe termen lung intentionam sa investim in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania", a declarat directorul general al düfa Deutek, Bruno Negoita.

Suma va fi virata vanzatorului in doua transe, una acum si cea de-a doua peste doi ani. In urma semnarii achizitiei actiunilor Bengoss Comimpex, düfa Deutek isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

Potrivit directorului düfa Deutek, semnarea achizitiei permite companiei sa intre pe un segment tehnologic nou si sa furnizeze un portofoliu complet de materiale de constructii. Se urmareste, de asemenea, inregistrarea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 milioane euro in 2009 si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maximum doi ani.

Compania Bengoss Comimpex este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii.

Compania düfa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005 compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii düfa Deutek.

düfa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile companiei se numara düfa DEUTEK, SuperWeiss si Danke.

Fondat in 1984, Advent International este un fond de investitii cu reprezentante in 15 tari, situate pe 4 continente. De la infiintare, Advent a investit peste 12 miliarde de dolari si a finalizat peste 200 de preluari care s-au transformat in tranzactii de peste 35 de miliarde de dolari, in 35 de tari. Fondul american a derulat, incepand cu 1997, investitii in Romania precum Terapia Cluj, Mobifon/Connex, Brewery Holdings, Euromedia Grup, Ceramica Iasi si Labormed Pharma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri