Compania Pomponio, lider pe segmentul de constructii industriale din judetul Alba si unul din producatorii importanti de betoane si prefabricate din beton din Ardeal, a realizat anul trecut afaceri in valoare de 92,7 milioane lei, in crestere cu 95% fata de cifra de afaceri din anul 2006, potrivit rezultatelor preliminare anuntate de reprezentantii companiei.

„Succesul de care ne bucuram se datoreaza unei serii de factori prielnici, printre care conditiile meteo favorabile domeniului constructiilor in 2007, respectiv sezonului lipsit de ploi, dar mai ales unor factori pragmatici, respectiv investitiilor pe care le-am facut prin achizitionarea si deschiderea unor noi unitati de productie, la Turda si Simeria”, a declarat Luca Anversa, presedintele companiei Pomponio.

In 2006, cifra de afaceri a companiei a fost de 47,6 milioane lei, iar profitul companiei a ajuns la 11,7 milioane lei, in crestere cu 350% fata de anul precedent, cand compania a raportat 3,4 milioane lei. Reprezentantii companiei au tinut sa prcizeze ca aceste date sunt inca neauditate si neconsolidate la nivel de grup conform IFRS.

In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda. Toate statiile de betoane detinute in prezent indeplinesc standardele ISO 14001 de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pâna la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.

Compania va lansa anul acesta o Oferta publica initiala (IPO) primara de vanzare de actiuni si urmeaza ca actiunile oferite sa reprezinte 25% din capitalul social al companiei, dupa majorarea de capital prin Oferta. In prezent, capitalul social al societatii este 4.385.000 lei, corespunzand unei valori nominale a actiunilor de 0,1 lei.

Motivul lansarii Ofertei l-a reprezentat atragerea de fonduri necesare dezvoltarii companiei, a precizat presedintele companiei. Pentru consiliere si intermediere in procesul de listare, Pomponio a optat pentru serviciile EFG Eurobank Finance si EFG Eurobank Securities.

Compania Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si include mai multe departamente: productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si dezvoltare imobiliara. Pomponio are in prezent aproximativ 280 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cati bani au atras de pe bursa companiile listate in ultimul deceniu