Praktiker aloca 50 mil. euro pentru extinderea retelei de magazine

Praktiker Romania, filiala locala a retailerului german de materiale de constructii si amenajari interioare, va deschide anul acesta inca cinci magazine, investitie care se ridica la aproximativ 50 de milioane de euro, planurile de extindere vizand, pe plan local, o retea de 30 de magazine de tip do-it-yourself.

Compania va continua, anul acesta, extinderea retelei de magazine de constructii si amenajari interioare, investitia medie pentru fiecare dintre cele cinci magazine care urmeaza a fi inaugurate fiind de 8-10 milioane de euro, potrivit declaratiilor reprezentantilor Praktiker Romania.

"Principala noastra tinta pentru urmatorul interval de doi ani ramane extinderea retelei la peste 30 de magazine. Rezultatele anului trecut sunt un suport foarte important pentru continuarea expansiunii", a declarat Guenter Vosskaemper (foto), directorul general al Praktiker Romania.

In prezent, Praktiker Romania opereaza o retea de 20 de magazine, situate in 17 orase din tara. Vanzarile totale raportate pentru 2007 au fost de 251,4 milioane euro, in crestere cu 63,6% fata de vanzarile din 2006. Continuand aceasta evolutie, reprezentantii companiei se asteapta ca filiala din Romania sa devina cea mai performanta din reteaua grupului, data fiind explozia pietei imobiliare.

La nivel global, grupul Praktiker a raportat anul trecut vanzari nete de 3,945 miliarde de euro, in crestere cu 24,8 % fata de anul anterior. Profitul brut al grupului a crescut in 2007 cu 29,3%, pana la 1,274 miliarde euro. In 2008, grupul Praktiker va continua planul de extindere in afara Germaniei, prin deschiderea a 15 pana la 20 de noi magazine si prin pregatirea intrarii in acest an pe o noua piata: Albania.

Compania a deschis anul trecut patru magazine in Romania, la Galati, Targoviste, Timisoara (al doilea din oras) si Iasi, si a marit suprafata de vanzare pentru magazinele din Bucuresti-Militari, Cluj-Napoca si Timisoara (prima unitate). Cele 20 de unitati Praktiker din tara insumeaza un spatiu de vanzare de peste 130.000 de metri patrati.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in noua tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina, materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. Numarul angajatilor Praktiker depaseste 20.000, din care peste 8.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri