Compania de curierat GeoPost, o subsidiara a Postei Franceze, cu afaceri de 3,1 mld. euro in 2007, a preluat impreuna cu Yurtici Kargo 80% din compania de curierat Pegasus
“GeoPost intentioneaza sa fie un competitor international de varf prezent pe toate pietele europene prin brandul sau international, DPD. Discutiile si parteneriatele operationale desfasurate cu Pegasus in ultimii ani s-au dovedit a fi de un real succes.” a declarat Marek Rozycki, CEO al CSEE (Europa Centrala si de Sud-Est) din cadrul GeoPost.

In 1997, Pegasus s-a infiintat ca entitate romaneasca fiind prima companie din Romania furnizoare de servicii de livrare locale usa-la-usa.

“Dorim sa felicitam angajatii si colaboratorii Pegasus Courier Srl care si-au unit fortele pentru a profita de aceasta ocazie unica. Sunt foarte optimist in privinta dezvoltarii Pegasus in cadrul GeoPost. Sunt deasemenea mandru sa reprezint o puternica noua filiala in cadrul grupului GeoPost.” a declarat James Gray-Cheape, Director Executiv al Pegasus Courier Srl.

Manipuland in jur de 2 milioane de colete pe zi intr-o retea internationala compacta, DPD este unul din liderii europeni furnizori de servicii de coletarie. Francizorul, cu sediul central in Aschaffenburg, Germania este in masura sa ofere clientilor sai o gama diversificata de servicii interne si internationale prin francizele sale raspandite in intreaga lume. Portofoliul de produse se intinde de la expeditii standard, express si cu timp garantat, servicii aditionale ca C.O.D.(numerar la destinatie) pana la solutii flexibile individualizate pentru clienti. In peste 500 de depozite din 38 de tari personalul de peste 22,000 de angajati si 15,000 de vehicule opereaza in beneficiul a peste 200,000 de clienti. Grupul francez GeoPost, filiala detinuta integral de La Poste, este actionarul majoritar al DPD.

GeoPost, specialist in coletarie si competitor major al pietei de curierat Express, grupeaza la comun toate filialele de curierat rapid ale grupului La Poste. Activand in intreaga Europa, ofera servicii in peste 230 de tari pentru mai mult de 300,000 de clienti din intreaga lume. Astazi, grupul GeoPost detine locul intai in Franta si locul 3 in Europa cu o cifra de afaceri anuala estimata in 2007 la 3.2 miliarde Euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri