Concurenta a autorizat preluarea Ductil Steel de catre Mechel International Holdings

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Mechel International Holdings AG Elvetia prin preluarea Ductil Steel SA Buzau, informeaza autoritatea.

"Intrucat concentrarea economica notificata prezenta anumite indoieli cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, Consiliul Concurentei a decis declansarea unei investigatii. Ulterior analizei efectuate, in cadrul investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca operatiunea nu conduce la restrangerea, inlaturarea ori denaturarea semnificativa a concurentei pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat din Romania", se precizeaza in comunicat.

Potrivit datelor CC, operatiunea de concentare s-a realizat in data de 2 noiembrie 2007, in baza Contractului de vanzare-cumparare de actiuni, incheiat intre achizitor si Lakewind Limited, care detinea controlul asupra Ductil Steel SA Buzau.

Mechel International Holdings AG face parte din Grupul Mechel OAO, cu sediul in Federatia Rusa. Grupul Mechel are activitati in minerit si siderurgie si reuneste producatori de cabune, minereu de fier, nichel, otel, produse laminate si produse din sarma.

Alte activitati ale grupului includ producerea si transportul de energie electrica, activitati de transport, portuare, marketing si distributie. In Romania, Mechel International Holdings AG detine controlul la alte doua combinate, Mechel Targoviste si Mechel Campia Turzii, ambele active pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat, dar si a otelurilor inalt aliate.

Ductil Steel este activ pe piata produselor lungi si trase din otel carbon si slab aliat. In anul 2005, a achizitionat otelaria electrica a Combinatului Otelu Rosu, astfel incat materia prima principala este produsa in sistem integrat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri