"Cred ca este loc pentru fiecare pe piata otelului. Am inteles ca se vor concentra pe produse pentu export si cred ca va exista o diferentiere a produselor, asa ca noi nu suntem foate ingrijorati. Noi vom continua sa lucram si vom continua planurile noastre de dezvoltare", a afirmat Augustine Kochuparampil.

Directorul general al combinatului de la Galati a precizat ca planurile strategice ale ArcelorMittal nu vor fi afectate. "Productia mondiala de otel va fi undeva la 1,3 miliarde de tone, asa ca aceasta nu cred ca ne va afecta foarte mult planurile noastre strategice si de productie aici, la Galati", a completat Kochuparampil.

Grupul siderurgic austriac Voestalpine AG intentioneaza sa isi extinda prezenta in regiune si vizeaza construirea unui combinat siderurgic in Romania, Bulgaria sau Ucraina, iar o decizie finala pentru alegerea locatiei urmeaza a fi luata in cea de-a doua jumatate a anului 2008. Combinatul va avea dispune de o capacitate de productie de cinci milioane de tone anual, a declarat, la inceputul acestui an, purtatorul de cuvant al companiei, Peter Schiefer. O decizie finala ar putea fi luata in cea de-a doua parte a anului, mai sustin reprezentantii companiei.

In conditiile in care va fi construit, combinatul siderurgic al celor de la Voestalpine AG va fi cel mai mare din Balcani depasind Kremikovtzi din Sofia, Bulgaria, si US Steel din Smederevo, Serbia, ambele avand o capacitatea anuala de productie de doua milioane de tone.

Citeste si:

Grupul austriac a anuntat la sfarsitul anului trecut ca are in plan sa investeasca 18 milioane euro in construirea unui centru de servicii siderurgice in Romania in primul trimestru al anului 2008.

Constructia acestui amplasament de productie, care va fi al patrulea din Romania detinut de Voestalpine. Productia, ce se va concentra in mare parte pe taierea cu mare precizie a placilor de metal conform cerintelor clientilor, va demara in prima jumatate a anului 2009.

ArcelorMittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic din tara, are acum o productie de 4,7 milioane de tone pe an.