E.ON Gaz Distributie a inregistrat in 2007 un venit net de 17,7 milioane de euro (65 milioane lei), in scadere cu aproape sase milioane de euro (22 milioane lei) fata de anul precedent, cand venitul net a fost de 23,6 milioane de euro (87 milioane lei), a anuntat directorul general al companiei, Marc-Daniel Buck.

“In 2007, E.ON Gaz Distributie a inregistrat o cifra de afaceri de 1,531 milioane lei, la nivelul anului precedent si un EBIT ajustat de 73 milioane lei, cu 29 milioane lei mai putin decat in anul precedent. In 2007, venitul net inregistrat de E.ON Gaz Distributie era de 65 milioane lei, cu 22 de milioane lei sub valoarea venitului net inregistrat in anul precedent”, a declarat directorul general al E.ON Gaz Distributie, Marc-Daniel Buck, citat de NewsIn.

Oficialul companiei a precizat ca aceasta evolutie se datoreaza separarii activitatilor companiei la 1 iulie 2007, cand grupul E.ON Romania si-a separat activitatile in doua companii: activitatile de furnizare si comercializare au fost transferate companiei nou create, E.ON Gaz Romania, iar E.ON Gaz Distributie se ocupa de atunci de serviciile de distributie de gaze naturale catre clienti.

Cifra de afaceri inregistrata anul trecut, de 1,531 milioane lei este in scadere cu 955 milioane lei fata de cifra de afaceri obtinuta in 2006, cand a fost de 2,486 milioane lei. Totodata, indicele EBIT obtinut in 2007 a fost de 73 milioane lei, cu 29 milioane lei fata de EBIT-ul de 102 milioane lei inregistrat in 2006.

In ceea ce priveste perspectivele pentru 2008, cifra de afaceri este estimata este mai mare, datorita cresterii volumului gazelor distribuite si a tarifelor. Directorul geeral al E.ON Gaz Distributie a mai mentiont ca EBIT-ul ajustat pentru 2008 va fi mai mare decat cel din anul precedent, datorita imbunatatirilor operationale. Pe de alta parte, este foarte probabil ca venitul net nu va atinge nivelul anilor precedenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si