Oltchim Ramnicu-Valcea vrea sa investeasca peste un miliard de euro intr-o centrala electro-termica si in rafinaria petrochimica Arpechim, potrivit strategiei de dezvoltare a companiei prezentata la o intalnire cu mai multe fonduri de investitii.
Strategia de dezvoltare a Oltchim prevede preluarea si integrarea activitatii petrochimice a rafinariei Arpechim, preluarea unui pachet de minim 51% din actiunile Exploatarii de Sare Valcea si construirea unei centrale electro-termice, informeaza un comunicat al companiei, trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, combinatul chimic urmareste reducerea costurilor de productie si asigurarea independentei energetice. Directorul general al combinatului, Constantin Roibu, a declarat ca preluarea Arpechim se va face in cel mult doua-trei luni, in timp ce contractul privind construirea centralei electro-termice va fi gata in maxim o luna.

Roibu a precizat, in legatura cu privatizarea combinatului, ca nu poate avea loc decat dupa rezolvarea problemei datoriei fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Investitiile, planificate in doua etape, se vor ridica la 1,06 miliarde euro si vor fi finantate prin imprumuturi bancare si prin intermediul fondurilor de investitii. Oltchim estimeaza ca, pana in 2013, cand se vor finaliza programele de investitii, cifra de afaceri se va ridica la 2,5 miliarde euro, iar profitul anual se va cifra la 200 milioane euro.

La conferinta anuala desfasurata in perioada 7-8 aprilie reprezentantii Oltchim au avut intalniri cu fondurile de investitii: Emeralt Investment AB, UAB Finasta IM, Oaktree Capital, West LB Mellon Asset Management, East Capital, Danske Capital, Fire Bird.

Potrivit rezultatelor preliminate, combinatul chimic a incheiat anul 2007 cu pierderi de 78,5 milioane lei si o cifra de afaceri de 1,75 miliarde lei.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, AVAS detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,90%, iar SIF Oltenia are o participatie de 5,93%.

Titlurile Oltchim se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT. Compania are o valoare de piata de 278,28 milioane lei (75,8 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,86 lei/actiune, stabilita in sedinta din 8 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri