Cargill vrea sa isi extinda afacerile in Romania

Grupul american Cargill, producator de alimente, produse agricole si de management al riscurilor, vrea sa isi extinda in Romania afacerile europene cu ingrediente alimentare si indulcitori, a declarat, pentru Reuters, seful diviziei europene pentru ingreditente alimentare, Bram Klaeijsen, citat de NewsIn.

Cargill si-a extins in Europa afacerile cu ingrediente alimentare si cu indulcitori, din Spania pana in Rusia, iar in prezent incearca sa castige piata din centrul Europei, au spus oficiali ai firmei, citati de Reuters.

"Exista un spatiu in Europa centrala in care nu ne-am pus amprenta. Avem ceva in Romania, dar foarte putin, asa ca incercam sa umplem golul, inclusiv in Romania", a declarat Klaeijsen.

Compania americana a deschis joi in Anglia, la Manchester, o fabrica de indulcitori, aceasta fiind una dintre cele mai vestice afaceri europene ale companiei. In estul Europei, Cargill are afaceri extinse in Rusia si in Turcia.

Şeful operatiunilor europene cu indulcitori ale Cargill, Frank van Lierde, a declarat, intr-un interviu comun cu inca doi sefi ai companiei, ca zona tintita de Cargill este cea a statelor care au aderat recent la Uniunea Europeana.

"Intreaga regiune isi sporeste destul de rapid productia agricola. Ceea ce le lipseste inca, pentru moment, este puterea de cumparare, dar si aceasta creste, mai ales in statele care au aderat la Uniunea Europeana", a spus van Lierde.

"Lucrurile pe care le-am trait la mijlocul anilor 1990 in Polonia le vedem acum intamplandu-se in alte tari", a spus van Lierde, care a gestionat extinderea companiei in Polonia.

Klaeijsen a spus ca pentru Cargill este mai usor sa actioneze prin afaceri pe care le controleaza deplin, din cauza ca in cazul companiilor cu capital mixt pot sa apara dificultati in transferul tehnologic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri