14 Aprilie 2008

Tranzactie pe piata romaneasca de proiectare pentru infrastructura



Firma finlandeza Poyry a preluat compania romaneasca Consilier Construct, cu activitati in proiectare pentru infrastructura, in scopul consolidarii pozitiei pe piata din Europa de Est, Tranzactia va fi inchisa in urmatoarele patru saptamani.

Consilier Construct, o companie infiintata in 1995 si cu 220 de angajati in prezent, acorda onsultanta si proiectare in domeniul transporturilor, in special pe segmentul rutier si feroviar. Firma a inregistrat anul trecut vanzari nete de 10 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa Poyry.

Finlandezii de la Poyry estimeaza ca in urma preluarii Consilier Construct operatiunile sale din sectorul transporturilor se vor dezvolta semnificativ pe piata est-europeana.

"Aceasta tranzactie plaseaza Poyry in fruntea procesului de extindere a pietei infrastructurii din Europa de Est. Melanjul reputatiei Consilier Construct pe piata locala, cu experienta internationala a Poyry va permite consolidarea portofoliului de oferte", a declarat Andy Goodwin (foto), seful diviziei de transporturi a Poyry.

Poyry a raportat anul trecut vanzari de peste 720 de milioane de euro.



Citeste si