Purtatorul de cuvant al companiei, Dorian Dumitrescu, a precizat ca este vorba de o cerere judecata prin ordonanta presedentiala. Potrivit aceleasi surse, compania a invitat pe platforma siderurgica "mai multe institutii ale statului", fara a le numi insa nominal. Dumitrescu a confirmat doar prezenta Inspectoratului Teritorial de Munca, a Politiei si a Jandarmeriei.

In ceea ce privesete incidentul inregistrat astazi la poarta combinatului, in timpul caruia mai multi grevisti au fortat calea de acces pe platforma, directorul firmei WBC, cea care asigura paza combinatului, Ionel Serban, a declarat ca cel putin deocamdata nu se poate vorbi de o suplimenatre a efectivelor de paza.

"Daca situatia o va impune si daca beneficiarul (n.r.: compania Arcelor Mittal Galati) va solicita sa se suplimenteze echipajele de la poarta, se vor lua masuri", a declarat Ionel Serban.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, miercuri dupa-amiaza, grevistii de la Solidaritatea planuiesc un amplu miting de protest in fata portii principale a combinatului siderurgic, la care sunt asteptate si sindicalisti din alte unitati industriale din tara.