“Pe piata romaneasca de retail vom asista in curand la numeroase achizitii mai ales pe segmentul supermarketurilor. Can Serv este in negocieri pentru a vinde lantul de magazine Primavara, iar cel mai interesat investitor este Mega Image", au declarat sursele citate de NewsIn.

“Urmarim sa ne consolidam afacerea in Bucuresti. Preconizam ca intr-un an sau doi ne vom extinde aria de interes la restul tarii, urmarind zone concentrice din ce in ce mai largi din jurul Bucurestiului, din ratiuni care tin de logistica”, a declarat recent, intr-un interviu acordat Wall-Street, John Kyritsis (foto), director general al Mega Image.

Pentru anul acesta, programul investitional al retailerului belgian Mega Image se va axa pe deschiderea a inca sase noi magazine, in prezent negociind pentru trei noi locatii. Bugetul alocat investitiilor in extinderea retelei de supermarketuri provine atat din resursele proprii filialei romanesti, cat si din cele ale grupului Delhaize. Mega Image Romania poate sustine, din propriul buget, deschiderea a cateva magazine, restul fiind finantat de grupul belgian, potrivit declaratiilor managerului companiei.

Astfel, Mega Image ramane deschis eventualelor oportunitati de achizitii. “Cautam in continuare posibile achizitii si daca vom gasi ceva potrivit, vom cumpara. Vizam atat supermarketurile simple, cat si lanturile de supermarketuri, o noua tranzactie putand avea loc anul acesta sau anul viitor, in functie de ce oportunitati apar”, a mai precizat seful Mega Image.

Compania Can Serv opereaza in prezent noua supermarketuri, din care patru in Bucuresti, doua in Pitesti si cate unul in Ploiesti, Craiova si Galati. Supermarketurile Primavara au o suprafata totala de vanzare de circa 12.500 de metri patrati. Can Serv a fost infiintata in 1993 si in afara de retail mai desfasoara afaceri in morarit, panificatie si patiserie, dar si in domeniul imobiliar.

Citeste si:

Grupul belgian de supermarketuri Delhaize a anuntat recent ca a semnat un acord privind achizitia companiei La Fourmi, detinatoare a 14 supermarketuri in Bucuresti, contra sumei de 18,6 milioane euro. Mega Image a decis preluarea La Fourmi deoarece a considerat ca aceasta afacere reprezinta o buna oportunitate si o achizitie complementara, cele 14 magazine fiind situate in locatii atractive, in zone cu densitate mare a populatiei din Bucuresti.

La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti, in 1992. In 2005, un fond privat de investitii din Grecia, Global Finance, a achizitionat o participatie de 80% din La Fourmi, aceasta fiind ulterior majorata la aproximativ 90%, restul fiind detinut de investitori privati.

Fondata in 1995, Mega Image este unul din cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania avand o retea ce cuprinde 23 magazine in Bucuresti, Constanta si Ploiesti. Mega Image este parte a Delhaize Group, prezent in sapte tari, pe trei continente, cu un numar de peste 2.500 magazine. Grupul a avut venituri de 19 miliarde euro la finalul anului 2007.

Pe langa lantul Primavara, pe piata locala a supermarketurilor mai activeaza in prezent Ethos, Angst si Gulliver, afaceri dezvoltate de antreprenori romani, dar suficient de atractive pentru a primi oferte de preluare din partea retailerilor internationali.

Principalii jucatori pe piata de retail din Romania sunt Carrefour, Kaufland, Auchan, Real, Billa, Cora si operatorul romanesc al magazinelor Pic - pe segmentul hipermarketurilor; Mega Image, La Fourmi, Spar - pe segmentul supermarketurilor; Plus Discount, Penny Market, Penny Market XXL, Minimax Discount - pe segmentul de discount; Metro si Selgros pe segmentul cash&carry.