Concernul american Emerson a inaugurat, in parcul industrial Tetarom II din Cluj, noua unitate de productie multifunctionala, investitia fiind cifrata la peste 125 de milioane de euro.
Investitorii americani au construit, deja, la Cluj, doua cladiri, iar a treia urmeaza sa fie finalizata anul acesta, potrivit agentiei NewsIn.

Emerson intentioneaza sa inaugureze cinci unitati de productie in acest oras. Investitia de la Tetarom II va fi finalizata in 2010, cand firma va avea 2.000 de angajati.

"Dupa cum stiti, proiectul nostru in Cluj se intinde pe mai multi ani. Pe langa prima cladire de productie si prima cladire de engineering, in termen de aproximativ trei - cinci ani, in functie de viteza cu care diviziile Emerson ne vor urma, vom mai construi inca cinci hale de productie si un nou centru administrativ”, a declarat Calin Banciu, directorul general Emerson Romania.

"Cei 90 de ingineri pe care ii avem in acest moment lucreaza la importante proiecte internationale. Daca rezultatele primelor divizii aici vor fi bune, atunci ne vom dezvolta mult mai repede. Exista fonduri, exista disponibilitate, terenul il avem, forta de munca pana acum am avut, ca sa construim. Deocamdata as spune cam patru ani”, a adaugat Banciu, cu privire la perioada de dezvoltare propusa de Emerson in Romania.

Totodata, pana in septembrie 2009, concernul va avea la Cluj circa 250 de ingineri angajati, potrivit oficialului Emerson Romania.

Emerson are 120.000 de angajati in intreaga lume, din care 23.000 in Europa. Grupul are peste 60 de divizii care opereaza in 245 de locatii din lume si vand produse in peste 150 de tari. Vanzarile internationale ale concernului, inclusiv exporturile din SUA, au insumat 11,6 miliarde de dolari (7,3 miliarde euro) in 2007, ceea ce reprezinta 52% din cifra totala de vanzari a companiei. Campusul Emerson de la Tetarom II va produce pentru Europa de vest.

Emerson este lider global in combinarea tehnologiei si ingineriei. Concernul are divizii de managementul procesului industrial, tehnologii pentru climatizare, surse de alimentare pentru retele, solutii pentru depozitarea marfurilor de uz industrial si casnic, echipamente integrate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri