Producatorul de vin din judetul Iasi va infiinta plantatii noi pe o suprafata de 230 de hectare, investitia fiind estimata la trei milioane de euro, conform surselor din companie.

Alte doua milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de tractoare si masini agricole, precum si pentru construirea si modernizarea drumurilor de incinta (aproximativ 25 de kilometri) din cadrul exploatatiei viticole.

De asemenea, Cotnari SA va investi circa 500.000 de euro in sistemul de canalizare si tractare a apelor reziduale, din cadrul combinatului de vinificatie.

Citeste si:

Planul de investitii pe anul 2008 a producatorului de vin mai cuprinde inlocuirea cisternelor din beton cu cisterne din inox alimentar, pentru o capacitate de 11 milioane litri, si cresterea capacitatii de decantare a mustului cu aproximativ 500.000 litri, prin achizitionarea de cisterne inox alimentar si instalatii de fermentare la temperatura controlata a mustului.

Aceasta din urma necesitate a aparut ca urmare a maririi suprafetelor cultivate cu vita de vie, cu 450 de hectare in anii 2007 si 2008, potrivit reprezentantilor Cotnari.

"Valoarea investitiei, atat pentru modernizarea capacitatii de depozitare, cat si pentru cresterea capacitatii de decantare, se cifreaza la 5,1 miloane de euro", a declarat Constantin Deleanu, directorul Cotnari SA.