Mobexpert a deschis un nou hipermagazinul, la Suceava, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro. Magazinul este primul din cele patru prevazute sa consolideze in 2008 reteaua din Romania, investitia totala fiind estimata la opt milioane de euro.
Hipermagazinul are o suprafata totala de 6.000 de metri patrati si reprezinta formula pilot dezvoltata de Mobexpert pentru orasele de dimensiuni medii. Proiectul este, de asemenea, primul din afara Bucurestiului integrat intr-un parc comercial.

“Sunt atat de incantat de ce a iesit la Suceava incat nu-ti dai seama ca e un magazin mai mic decat formatul obisnuit al Mobexpert, si ne gandim in ce masura in anumite zone mai putin prospere din Bucuresti ar putea merge astfel de magazine cu un format mai redus”, a declarat recent, intr-un interviu acordat Wall-Street, seful companiei, Dan Sucu (foto).

Daca celelalte hipermagazine Mobexpert operate in prezent au fost dezvoltate de companie, integrarea in parcuri comerciale va fi varianta adoptata, de acum incolo, pentru toate celelalte deschideri planificate.

Magazinul propune game complete pentru casa, decoratiuni si mobilier pentru birouri si colectivitati. Hipemagazinul de la Suceava este deschis 7 zile din 7 si este deservit de o echipa operationala de 70 membri, care se estimeaza ca va fi extinsa la 100 de persoane pana la sfarsitul anului.

Extinderea retelei din Romania face parte din strategia Mobexpert de consolidarea ca brand regional. Pana in 2011, compania si-a propus sa opereze 25 de astfel de hipermagazine in intreaga regiune, dintre care 5 in afara granitelor tarii.

Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati.

Reteaua regionala Mobexpert numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 4 hipermagazine in Bucuresti, 1 hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara.

Reteaua romaneasca va fi extinsa in 2008 cu inca trei hipermagazine – la Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 3.500 de angajati, dintre care peste 2.400 in fabrici. Grupul Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a Grupului Mobexpert, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost aditionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 m2) din retea care functioneaza in regim de franciza si de activitatea de real estate.

Grupul Mobexpert a exportat in 2007 aproximativ 27% din productia proprie in Franta, Germania, Olanda si alte tari, in timp 73% din productie a fost destinat pietei regionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri