Noul director al Romgaz, Francisc Toth, a declarat marti ca nu are de gand sa faca schimbari in cadrul companiei si ca isi propune sa continue dezvoltarea ei pentru a face performanta atat pe piata interna cat si pe cea externa.

“Romgaz este o companie bine organizata, cu oameni profesionisti, astfel ca nu am de gand sa fac mari schimbari. Voi incerca sa continui linia de dezvoltate a companiei, care sa devina una din cele mai importante din Romania, dar care sa performeze si in strainatate”, a spus Toth, citat de NewsIn.

Noul director a adaugat ca se astepta la aceasta numire. “Lucrez din anul 1965 in Romgaz, am fost pe toate santierele din tara, iar din 1998 am fost director in cadrul companiei. si, ca orice om, care aspira la mai mult, pot sa spun ca si eu imi doream aceasta functie”, a precizat Toth.

Francisc Toth a fost numit director general al Romgaz luni, de catre ministerul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian. Pana sa preia aceasta functie, el este fost director al Sucursalei de Interventii si Reparatii Operatiuni Speciale "Sonde Medias" - SIRCOS, o sucursala a Romgaz.

Fostul director general al Romgaz, Iakob Alexa, a murit la 30 martie 2008, la varsta de 58 de ani, la Clinica de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mures, unde fusese internat cu trei saptamani inainte de deces.

SNGN Romgaz SA este cel mai important furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

In anul 2007, productia Romgaz a fost de peste 5.000 milioane metri cubi de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri