Agricola Bacau, producator de carne de pasare si produse din carne din Romania, a repornit activitatea de abatorizare ca urmare a finalizarii proiectului de modernizare a abatorului de pasari cu investitii de peste 10 milioane de euro, a anuntat compania.
"Investitiile in protectia mediului au constituit un pilon foarte important in cadrul acestui proiect de modernizare, introducandu-se cele mai bune tehnici disponibile privind gestionarea si neutralizarea deseurilor din abatorizare de catre o unitate specializata. In acelasi timp, am amenajat o statie de epurare care realizeaza tratarea apelor uzate, astfel incat apa tratata poate ulterior reintra in circuitul natural. Numai investitia pe componenta de mediu s-a ridicat la peste un milion de euro", a declarat presedintele Agricola Bacau, Gheorghe Antochi.

Ca urmare a investitiei facute capacitatea de sacrificare a crescut de la 6.000 la 8.000 de pui/ora, pentru o productie anuala de circa 35.000 tone in viu. De asemenea, conducerea Agricola Bacau isi doreste o crestere a cotei de piata pana la 20% in urmatorii 3 ani.

Agricola Bacau detine o cota de 16 % din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania, respectiv o cota de piata de 10% si o notorietate asistata de 78 % in randul consumatorilor.

Sub marca Agricola Bacau se comercializeaza 100 tone de carne si produse din carne si peste 300 de mii de oua in fiecare zi.

Cifra de afaceri realizata in anul 2007 de firmele din Grupul Agricola Bacau este de aproape 350 milioane lei (peste 110 milioane euro), din care 260 milioane lei (75 milioane euro) de catre Agricola International.

Produsele Agricola Bacau sunt comercializate in proportie de 40% prin retelele internationale de tip cash & carry, hypermarket si supermarket, 25% distributie directa prin forta proprie dnzari, 12% prin reteaua proprie de magazine Agricola Bacau, 15% distributie indirecta, prin distribuitori specializati si 8% pe pietele externe.

Reteaua de magazine Agricola Bacau este formata din 29 de unitati, situate in Bucuresti, Buzau, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Botosani, Comanesti, Moinesti, Tg. Ocna, Onesti, Slanic Moldova si Bacau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri