Producatorul american de incaltaminte Crocs va inchide o fabrica din Canada, va concedia 600 de salariati pentru a-si diminua cheltuielile si va muta productia in alta tara, posibil Romania, a spus purtatorul de cuvant al Crocs, citat de editia online a cotidianului International Herlad Tribune.

Purtatoarea de cuvant a Crocs, Tia Mattson, a spus ca se asteapta ca fabrica din Quebec sa fie inchisa pana in iulie, firma pastrand 100 de angajati la serviciile de vanzari si la un magazin de desfacere cu amanuntul.

Productia va fi mutata la intreprinderi cu costuri mai mici si capacitate mai mare din Mexic, Brazilia, China, Vietnam, Bosnia, Italia si Romania, a mai spus aceasta, potrivit NewsIn.

Anuntul a fost facut in contextul in care actiunile Crocs s-au ieftinit cu 43% marti, dupa ce firma si-a revizuit in scadere estimarile privind castigurile, ca urmare a diminuarii vanzarilor.

Compania producatoare de incaltaminte, cu o vechime de sase ani, care vinde sandale colorate dintr-un material pe baza de rasina, se confrunta in prezent cu o perioada dificila.

Dupa inchiderea sedintei bursiere de luni, Crocs si-a revizuit in scadere estimarile pentru rezultatele financiare din primul trimestru, pana la o pierdere de 5 centi/actiune, comparativ cu cele anterioare, care prevedeau un castig de 46 de centi/actiune.

Crocs, cu sediul la Niwot, la aproape 48 de km nord de Denver, a estimat ca veniturile sale din primul trimestru vor scadena la 195-200 milioane dolari, comparativ cu estimarea anterioara, de 225 milioane dolari. Analistii estimasera ca firma va avea venituri de 223,3 milioane dolari.

Pentru anul fiscal 2008, Crocs estimeaza ca va avea un profit de 1,54-1,64 dolari/actiune, respectiv 1,70-1,80 dolari/actiune, cu excluderea costurilor unice. Editia online a International Herald Tribune mai afirma ca analistii se asteptau la un profit de 2,63 dolari/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bani pierduți din cauza amânărilor: CFR suferă din cauza investițiilor ratate
Setari Cookie-uri