Baneasa Shopping City se va deschide pentru public vineri, dupa o investitie de 150 de milioane de euro, iar aproximativ 50% din suprafata inchiriabila va fi destinata brandurilor nou intrate pe piata din Romania, a declarat astazi Michael Lloyd (foto), managing partner al proiectului imobiliar Baneasa, citat de NewsIn.
Situat in Zona Comerciala Baneasa, Baneasa Shopping City este primul mall din tara amplasat intr-un parc de retail. Baneasa Developments a demarat constructia centrului comercial in 2006, ca parte integranta a Proiectului Baneasa, iar pana in prezent a investit circa 150 de milioane de euro in acest proiect. Mallul are o suprafata inchiriabila de 85.000 mp si de peste 105.000 mp suprafata construita.

"Baneasa Shopping City inseamna peste 85.000 mp suprafata inchiriabila, cu peste 220 de magazine, restaurante, servicii si distractie. Baneasa Shopping City se pozitioneaza ca un "mall de fashion", reusind sa adune intr-o singura locatie numeroase branduri internationale de fashion, in premiera pentru piata romaneasca de retail si reprezentand peste 50 % din suprafata inchiriabila. Noul mall va cuprinde si primul Food-Court pe trei niveluri din Romania", a declarat managing partnerul proiectului imobiliar Baneasa.

Baneasa Shopping City este integrat in Zona Comerciala Baneasa, un parc de retail intins pe o suprafata de 450.000 mp care mai cuprinde centre comerciale precum Ikea, Carrefour, Metro, Bricostore, Mobexpert si Motor City. La randul ei, Zona Comerciala Baneasa este parte integrata in Proiectul Baneasa, cel mai mare proiect integrat de dezvoltare urbana mixta din Sud-Estul Europei.

"Prin Proiectul Baneasa, Bucurestiul va avea acces la solutii integrate pentru stilul de viata urban, printre care un sistem de peste 20 ha drumuri publice, care vor ajuta la decongestionarea traficului in zona, o comunitate puternica de aproximativ 15.000 – 20.000 locuitori, o sursa suplimentara de venituri pentru bugetul local si de stat, de peste 1,14 miliarde euro, pe o perioada de 10 ani", a declarat Michael Lloyd.

Proiectul Baneasa acopera o suprafata de 221 hectare si reprezinta o investitie totala estimata de peste 1,8 miliarde de euro. Proiectul este de tip Greenfield si este dezvoltat de Baneasa Investments. Alaturi de Baneasa Shopping City, proiectul mai include alte doua divizii: Baneasa rezidential, Baneasa Business & Technology Park.

Baneasa rezidential reprezinta mai mult de 2/3 din suprafata totala a proiectului, iar prima faza consta in 12 cladiri, cu 227 de apartamente, printre care si 18 penthouse-uri. Din totalul de apartamente, 51 au fost finalizate in iulie 2007, iar restul de 176 sunt finalizate si vor fi livrate clientilor in aceasta primavara.

Constructia celei de a doua faze a Baneasa Rezidential va incepe in aceasta primavara si va consta in 600 de apartamente: studio-uri, apartamente de 1, 2 si 3 camere si penthouse-uri. Cladirile au un regim de inaltime de P+4, 5 iar viitorii locatari vor beneficia de parcari pe doua niveluri si de sisteme inteligente de securitate si protectie. Finalizarea intregii zone rezidentiale este planificata pentru anul 2015, iar numarul total de unitati locative va depasi 4500-5000. "Clientii nostri sunt familii din nivelul superior al clasei de mijloc, cu venituri nete de peste 3000 euro/familie, ai caror membri fac parte din segmentul activ al populatiei, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani", a mai spus Lloyd.

In cea de-a doua divizie, Baneasa Business & Technology Park, zona de birouri a Proiectului Baneasa, s-au investit pana in prezent peste 35 de milioane de euro, din valoarea totala estimata la 250 milioane de euro. Baneasa Business&Technology Park va ocupa o suprafata de 250.000 mp si va ingloba 11 cladiri office de clasa A+ si un hotel de patru stele cu sali de conferinte, cafenele, restaurante si centre de sport. Prima faza a proiectului, constand in doua cladiri de birouri care insumeaza 26.000 mp utili, a fost initiata in toamna anului 2006 si a fost finalizata la sfarsitul anului trecut. Din suprafata totala a Proiectului Baneasa, de 221 ha, 12 ha vor fi ocupate de BB&TP. Faza a doua este in stadiul de proiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri