Vanzari de 124 mil. euro anul trecut pentru producatorul de cabluri ICME ECAB

Producatorul de cabluri electrice si optice ICME ECAB, parte a grupului de Hellenic Cables din Grecia, a inregistrat in 2007 vanzari de 124 milioane euro si va avea din acest an un nou director general pentru operatiunile din Romania in persoana lui Ioannis Papaioannou, potrivit datelor companiei.

"Am investit in jur de 35 de milioane euro in operatiunile din Romania, iar vanzarile noastre aproape s-au triplat in ultimii trei ani, de la 50 milioane euro in 2004 la 124 milioane euro in 2007. Pe langa pozitionarea ca lider pe piata romaneasca, ICME ECAB este implicat in activitati masive de export, cu aproximativ 70% din exporturi catre Sud-Estul Europei in vreme ce 23% sunt directionate catre Europa Occidentala", a declarat directorul general al Grupului Hellenic Cables, Periklis Sapountzis, citat de NewsIn.

Conducerea Grupului Hellenic Cables a decis totodata ca noul director general pentru operatiunile din Romania sa fie Ioannis Papaioannou. Acesta va prelua managementul ICME ECAB dupa ce a detinut diverse pozitii executive in cadrul Grupului de firme Hellenic Cables din 1989.

ICME ECAB este unul din liderii de piata pe segmentul productiei de cabluri, dezvoltand produse pentru industrii precum electricitate, comunicatii si altele. Compania a intrat in portofoliul Grupului Hellenic Cables, iar investitiile locale s-au ridicat la aproximativ 35 milioane euro in tehnologii de productie, know-how, dezvoltarea si instruirea personalului precum si in extinderea retelei de vanzare.

Fabrica se intinde pe 70.000 mp, iar compania are 530 de angajati. Linia de produse de baza de cabluri de energie si telecomunicatii, sarma emailata si componente pentru uz industrial este completata de o serie de produse nou dezvoltate, printre care marca Cablel.

Grupul Hellenic Cables detine Telecables S.A si ICME ECAB S.A. Bucuresti, precum si un mare numar de companii care comercializeaza si distribuie produsele companiei atat in Grecia cat si in alte tari.

Hellenic Cables este cel mai mare producator regional de cabluri din Balcani, cu o prezenta internationala in peste 41 de tari. Ca urmare a consolidarii companiei si a pozitiei puternice pe pietele din Grecia si Romania dar si din Europa in general, cifra de afaceri a atins 407 milioane euro, in 2007. La nivel international, compania vizeaza proiecte precum energie regenerabila, retele de electricitate inteligente, sau solutii FTTH (fiber to the home).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un lanț de magazine își transformă parcările în cinematografe în aer liber
Setari Cookie-uri