O radiografie a mediului de afaceri
Intreprinzatorii mici si mijlocii sunt optimisti in privinta evolutiei mediului de afaceri din Romania, releva un studiu realizat pe 1.399 de IMM-uri de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii. Astfel, 51,76% dintre intreprinzatorii chestionati considera ca in viitor mediul economic va fi favorabil dezvoltarii afacerilor. Optimismul patronilor se proiecteaza in viitor, deoarece in prezent numarul pesimistilor este mai mare decat al celor care apreciaza ca lucrurile merg bine. Mai precis, acum 44,64% din intreprinzatori considera ca evolutia de ansamblu a mediului economic din Romania este "stanjenitoare dezvoltarii", in timp ce numai 22,5% sustin ca ea este "favorabila afacerilor". Restul intreprinzatorilor au o pozitie neutra cu privire la evolutia mediului de afaceri in 2005.

Riscuri si perspective

Intreprinzatorii au identificat mai multi factori cu impact negativ asupra activitatilor economice din 2005. Printre acestia se numara: birocratia excesiva (63,59% si-au manifestat nemultumirea fata de ea), evolutia cadrului legislativ (45,49%), coruptia (42,85%), climatul si tensiunile sociale (18,6%).

Principalele oportunitati inventariate de intreprinzatori sunt: cresterea vanzarilor pe piata interna (valorizata de 64,74% din patronii IMM-urilor), asimilarea de noi produse (50,43%), penetrarea de noi piete (44,51%), realizarea parteneriatelor (43,21%), folosirea noilor tehnologii (38,01%), obtinerea unui grant (12,07%) si sporirea exporturilor (8,24%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri