Combinatul siderurgic Mechel Targoviste estimeaza pentru acest an o crestere a profitului brut de peste doua ori, pana la 56,68 milioane lei, pe fondul obtinerii unor venituri mai mari cu 18%, arata bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii companiei.
Pentru anul trecut, Mechel a afisat un profit brut de 26,1 milioane lei (7,2 milioane euro).

De asemenea, actionarii combinatului, convocati in 18 aprilie in cadrul adunarii generale, au aprobat si repartizarea profitului din 2007 pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti si pentru constituirea rezervelor legale.

Mechel estimeaza pentru anul curent o crestere a veniturilor cu 18%, la 985,02 milioane lei, fata de incasarile din 2007, care s-au cifrat la 832,36 milioane lei.

De asemenea, combinatul a prevazut si o majorare a cheltuielilor - cu 15% - la 928,34 milioane lei, dupa ce in 2007 costurile totale au insumat 806,25 milioane lei.

Capitalul social al companiei este de 172 milioane lei, divizat in 68,85 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care detine 86,6% din capitalul social, si SIF 5 Oltenia, cu o participatie de 8,92%.

Actiunile Mechel Targoviste sunt listate la categoria a doua a BVB, sub simbolul COS. Titlurile COS au incheiat sedinta de tranzactionare din 17 aprilie la 5,65 lei, ceea ce confera o capitalizare de 389 milioane lei (108,6 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri