Operatorul de clinici private MedLife a inregistrat, in primul trimestru al anului acesta, o cifra de afaceri de 7,2 milioane de dolari, in crestere cu 95% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, cand cifra de afaceri a fost de 3,7 milioane dolari, informeaza compania.

“Gradul de ocupare ridicat al Life Memorial Hospital, dezvoltarea specializarilor medicale ale Hyperclinicii Grivitei, cresterea numarului de abonati si inaugurarea Hyperclinicii Unirii din Bucuresti fac parte din motivele ce au condus la aceasta crestere financiara”, a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Medlife.

In primele trei luni din 2008, MedLife a realizat investitii de aproximativ 2,5 milioane dolari, care au fost directionate spre deschiderea Hyperclinicii MedLife Unirii, achizitia de echipamente medicale pentru dotarea unor specializari medicale din cadrul Hyperclinicii Grivita si spre lucrarile de amenajare si constructie ale laboratorului MedLab din Cluj-Napoca.

La sfarsitul lunii martie 2008, MedLife a inregistrat un numar total de 150.000 de abonati din 1.800 de companii, in crestere cu 10% fata de numarul de abonati la finalul anului 2007. Pe segmentul clientilor platitori per serviciu, MedLife a inregistrat in primele trei luni o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului 2007, iar cele mai solicitate specializari medicale au fost pediatrie, oftalmologie, ORL, ecografie, endocrinologie, radiologie, medicina Materno-fetala si ginecologie.

In aceeasi perioada, au fost efectuate aproximativ 600.000 de analize pentru un numar de 75.000 de pacienti, in crestere cu 20% fata de numarul celor realizate in aceeasi perioada a anului trecut. In ceea ce priveste Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife, acesta a atras 6.000 de pacienti, dintre care peste 40 de cupluri au apelat la tehnicile de reproducere asistata.

In primele trei luni ale acestui an, spitalul Life Memorial a avut un grad de ocupare de 65%, cele mai solicitate specialitati fiind in continuare sectiile pediatrie si obstetrica-ginecologie. In prima luna de la inaugurare, Hyperclinica Unirii a avut in medie 350 de pacienti pe zi, potrivit informatiilor furnizate de companie.

In primele trei luni din 2008, AsiLife - divizia de asigurari de sanatate a MedLife – a inregistrat o crestere de 70% a numarului de polite incheiate din categoria AsiLife Silver si Gold, fata de intreg anul trecut. AsiLife estimeaza ca in acest an va incheia in total 2.500 de polite, dintre care 85% vor fi AsiLife Gold, iar 15% AsiLife Silver.

MedLife detine 32% cota de piata in Bucuresti pe segmentul serviciilor oferite clientilor corporati. MedLife are 635 de angajati din care peste 400 sunt medici si personal medical. In tara, MedLife are 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri