Hipermarketul Auchan anunta cresteri ale vanzarilor inainte de Paste, pe anumite categorii de produse, de chiar 40-50% fata de o perioada neutra din an, iar pentru a evita aglomeratia si cozile a suplimentat numarul de case de marcat in magazine.
"Inca de la sfarsitul lunii martie am inceput aprovizonarea rafturilor cu produse pascale si chiar de atunci au inceput sa se vanda, cele care rezista mai mult. De exemplu, cele mai cautate au fost figurinele de ciocolata specifice Pastelui - iepurasi, oua, miei, pui. In prezent se vand foarte bine cozonacii, mai ales cei de post, iar pe masura ce se apropie sarbatoarea Pastelui, clientii vor cauta toate tipurile de cozonaci, panetone bineinteles, pasca, chiar si tort", a declarat Mariana Dragan, managerl de comunicare al MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, potrivit NewsIn.

Potrivit reprezentanilor companiei, tot in perioada premergatoare Pastelui sunt foarte cautate produsele de post si ingredientele de facut cozonac si prajituri acasa: faina, oua, zahar, nuca, blat de tort, condimente si mirodenii. "Mare cautare au avut anul trecut si prevedem ca se va intampla acelasi lucru si anul acesta, cozonacii facuti in magazin, proaspat iesiti din cuptor. Pe domeniu nonalimentar se vand bine, inainte de Paste, produsele de curatenie pe de o parte si anumite electrocasnice - cu precadere cele care ajuta in bucatarie (mixere, roboti de bucatarie, cuptoare cu microunde, storcatoare de fructe)", au mai spus reprezentantii Auchan.

In plus, datele statistice ale reprezentantilor hipermarketului arata ca pe langa ciocolata, cozonac, carne de miel, vin, oua, vopsea de oua, in preajma Pastelui la mare cautare sunt si cadourile. Cel mai bine se vand pachetele-cadou cu produse cosmetice, decorurile pascale, lumanarile si candelele, chiar si produsele textile, cartile pentru copii si jucariile.

"In ceea ce priveste vanzarile, pe anumite categorii de produse din cele enumerate mai sus, cresterile sunt de 40-50% fata de o perioada neutra din an. Totodata, am suplimentat si numarul de case de marcat, tocmai pentru a evita aglomeratia si cozile, iar Auchan Titan este acum cel mai mare hipermarket de pe piata, cu numarul cel mai mare de case de marcat: 90", a mai spus Mariana Dragan.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro, iar in prezent mai detine cate un hipermarket la Targu Mures, Pitesti si Cluj, precum si un supermarket la Timisoara. Grupul francez intentioneaza sa isi continue expansiunea in tara cu un ritm de sase-zece hipermarketuri pe an.

Grupul Auchan este unul dintre cele mai importante lanturi comerciale din lume, cu peste 394 hipermarketuri in 12 tari din lume, peste 700 de supermarketuri, peste 250 centre comerciale Immochan si Banca Accord. In 2006, grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 miliarde euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri