Grupul Saint-Gobain, producator de materiale destinate industriei constructiilor, a realizat in Romania o cifra de afaceri cumulata de peste 183 de milioane de euro in 2007, cu 130 % mai mare fata de 2006, au informat surse oficiale ale companiei.

"Pe langa cresterea pietei in ansamblu si a intaririi pozitiilor detinute pe piata de companiile membre ale grupului, ritmurile spectaculoase de crestere din 2007 au fost determinate si de inceperea productiei la capacitate maxima sau/si deschiderea unor noi linii tehnologice in cateva din fabricile grupului", precizeaza producatorul de materiale de constructii.

In 2007, ponderea exporturilor efectuate de cele sase fabrici detinute de Saint-Gobain in Romania in totalul cifrei de afaceri a fost de peste o treime, corespunzatoare unor exporturi de 63 de milioane de euro, potrivit surselor.
Principalele produse exportate, in tari precum Bulgaria, Serbia, Grecia sau Turcia, au fost sticla, gips-cartonul si adezivii.

Grupul Saint-Gobain a investit in Romania, in ultimii doi ani de activitate, suma de 150 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestor investitii fiind directionata catre fabricile grupului din Calarasi (sticla) si Ploiesti (vata minerala), dar si catre o noua capacitate de productie a mortarelor la Branesti, langa Bucuresti.

Tot anul trecut, grupul si-a diversificat afacerile din Romania prin achizitia firmei brasovene MTI Impex, cu activitati in industria lemnului.

Grupul Saint-Gobain este specializat in productia, procesarea si distributia de materiale izolatoare, alaturi de diviziile de materiale de constructii, conducte, ceramica si plastic, abrazivi, produse de armare, sticla, produse din sticla si distributie. La nivel global, Saint-Gobain detine peste 1.200 de companii consolidate, peste 200.000 de angajati, 32,02 milioane euro vanzari consolidate, cu locatii industriale in 51 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Furdui: Ne-am atins apogeul de dezvoltari in "Manhattan-ul" Bucurestiului