Compania ButanGas a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 68,3 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent si un profit operational de 1,4 milioane euro, a declarat Florin Preda, directorul general al companiei.

“Evolutia cifrei noastre de afaceri este rezultatul investitiilor masive facute in ultimii ani. Vom continua sa investim intr-un ritm accelerat, deoarece consideram ca piata romaneasca de GPL (gaz petrolier lichefiat) beneficiaza in continuare de un imens potential de crestere. Prin eforturi sustinute, ne asteptam ca in anul 2008 sa depasim ritmul de evolutie al pietei si sa ne majoram cota de piata cu 4%”, a afirmat Preda, citat de NewsIn.

Referitor la evolutia pietei autohtone de GPL in anul 2008, in termeni valorici, ButanGas se asteapta ca pretul gazului petrolier lichefiat sa creasca cu 7-10%, iar in ceea ce priveste volumele vandute, nu este exclus ca piata de GPL sa atinga pragul de 500.000 tone, enunta directorul general al companiei.

Grupul multinational ButanGas a fost infiintat in 1948 si isi desfasoara activitatea in zece tari, in domeniul transportului, depozitarii si distributiei de gas petrolier lichefiat (GPL).

Dintre cele zece tari, noua sunt state europene: Italia, Grecia, Germania, Austria, Romania, Polonia, Albania, Bulgaria si Serbia. Cea de-a zecea companie a grupului opereaza in Maroc, Africa.

Grupul ButanGas este unul din liderii europeni in distributia de GPL atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial, pe cele trei canale de distributie: butelii aragaz, propan mic-vrac si GPL auto.

Potrivit reprezentantilor ButanGas Romania, strategia companiei este ca in 3-5 ani sa devina lider de piata.

ButanGas isi va diversifica operatiunile pe alte piete alternative de energie, conform datelor companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si