Metro Cash & Carry Romania a deschis miercuri, primul centru de pregatire in gastronomie din sud-estul Europei care a costat un milion de euro, a declarat directorul general Metro Cash & Carry Romania, Francois Olivier.

"Pornind de la o abordare business to business dorim sa pregatim profesionisti din domeniul gastronomiei. (...) Cu o investitie de aproximativ un milion de euro dorim sa fim recunoscuti ca cel mai bun furnizor in domeniul gastronomiei", a declarat directorul general Metro Cash & Carry Romania, Francois Olivier.

Centrul de pregatire se intinde pe o suprafata de 650 metrii patrati din magazinul Metro din cartierul Militari. In acest centru au fost create cinci zone de pregatire si demonstratii, curatenie, bar, vinuri, preparare, gatire, tote dotate cu echipamente de cea mai buna calitate.

In Centrul de Gastronomie vor veni sa predea personalitati cu o bogata experienta in domeniu si renume international. Se vor exemplifica noi metode de preparare si prezentare pentru sortimentele de carne proaspata, pentru mancarurile specifice sau pentru specialitatile etnice.

De asemenea, se vor sustine instruiri teoretice si practice pentru respectarea normelor in gastronomie si vor fi organizate module de cursuri Sommelier.

Metro Cash & Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 600 de magazine si 100.000 de angajati. In 2007 vanzarile Metro Cash & Carry s-au situat la 31,7 miliarde euro.

In Romania compania a intrat in anul 1996, iar astazi reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si