Producatorul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) estimeaza pentru acest an un profit net de 22,65 milioane lei, de 3,2 ori mai mare decat cel din 2007, pe fondul unor afaceri mai mari de peste patru ori.
Anul trecut, Amonil obtinuse un profit net de 7,02 milioane lei, care a fost repartizat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti.

Pentru anul in curs, compania estimeaza o crestere de peste patru ori a cifrei de afaceri pana la 362,78 milioane lei, fata de nivelul de anul trecut, de 87,08 milioane lei.

Amonil si-a propus sa inregistreze in acest an venituri totale de 362,78 milioane lei, de peste doua ori mai mari decat in anul precedent, cand incasarile s-au cifrat la 170,03 milioane lei. Cheltuielile sunt estimate pentru anul curent la 335,08 milioane lei, de doua ori mai mari decat cele de anul trecut, de 163 milioane lei.

Compania, infiintata in anul 1969, este cel mai mare producator de uree din Romania.

Amonil are un capital social de 111,27 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Eurotrading Chemicals SRL, cu 28,16%, Zalois Ltd din insulele Belize, cu 25%, Jovline Ltd, cu 8,34%, si Interagro, care detine 5,84% din capital, potrivit ultimei raportari.

Capitalizarea Amonil este de 57,3 milioane lei, conform cotatiei de 0,0515 lei, stabilita in sedinta din 22 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri