Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta ar putea opera zboruri pentru inca doua companii low-cost, pana la sfarsitul lui 2008, cu destinatii in Germania si Spania, potrivit directorului general al aeroportului, Tiberiu Cazacu. In prezent, singura companie care opereaza pe aeroport este Rynair.

Prima cursa pe Mihail Kogalniceanu a unei companii low-cost – Rynair – a aterizat pe aeroport pe 18 aprilie. Aceasta opereaza zboruri catre Pisa. Numarul mediu de pasageri pe cursa este de peste 120 de persoane, iar 15% sunt straini.

“Pentru 2008, scopul nostru este sa atragem si alti operatori low-cost pentru marirea fluxului de pasageri. Trebuie sa luptam cu eticheta de «aeroport militar» si in prezent suntem in discutii cu alte doua companii low-cost. Rutele vor fi catre Germania si Spania si speram ca pana la sfarsitul anului sa finalizam tratativele”, a spus Cazacu, citat de NewsIn.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu este societate nationala pe actiuni, principalul actionar, cu un procent de 60%, fiind statul prin Ministerul Transporturilor. Fondul Propietatea detine 20% din actiuni, iar Consiliul Judetean Constanta detine restul procentelor.

”Eu cred ca ar fi trebuit sa treaca mai mult de 20% in administratia altcuiva. Eu imi mentin parerea ca in economie statul roman se misca precum un elefant intr-un magazin de portelanuri”, a declarat ministrul turismului Ovidiu Silaghi, prezent la conferinta de presa.

Diectorul general al Aeroportului din Constanta a mai precizat ca in prezent companiile aeriene se confrunta cu o criza de personal, acesta fiind motivul pentru care de cele mai multe ori nu isi extind serviciile si pe alte aeroporturi.

”De exemplu, Tarom are o problema de echipaj, a pensionat 60-70 de angajati care sunt greu de inlocuit.A existat o discutie cu opertaorii aerieni pentru zboruri Constanta-Cluj. Ideea nu este insa agreata din lipsa de echipaj si aeronave”, a afirmat Tiberiu Cazacu.

Pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu opereaza companii aeriene ca AirBerlin, BlueLine sau Carpatair. Potrivit directorului general, pentru 2008 sunt confirmate 10 chartere cu destinatii europene.
Aeroportul Mihail Kogalniceanu a fost infiintat in 1961, pana atunci functionand in zona Palas din Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
TAROM pregateste deschiderea rutelor catre China si SUA