E.ON Gaz Distributie a finalizat implementarea unui sistem modern de citire a consumului de gaze naturale, in toate cele 20 de judete din aria sa de activitate, in acest fel 1,3 milioane de utilizatori de gaze naturale vor beneficia de o citire mai eficienta si mai rapida a consumului de gaze naturale.

Acest sistem se bazeaza pe utilizarea codurilor de bare pentru identificarea contorului. Codul de bare este lipit pe contoarele de gaz, scanat cu ajutorul unor terminale mobile, apoi introdus indexului contorului.

Descarcarea datelor de pe terminalele mobile in sistemul informatic al companiei se face electronic, scurtandu-se astfel considerabil timpul necesar acestei operatiuni efectuate pana acum manual.

Citeste si:

Totodata, este eliminata si posibilitatea aparitiei unor erori generate de introducerea manuala. De asemenea, prin utilizarea unor informatii de control (cum ar fi de exemplu consumul istoric, etc.), sistemul informatic efectueaza o verificare automata a datelor la momentul introducerii si identifica posibilele erori de citire sau de functionare a contoarelor.

Prin reducerea timpului de procesare a datelor privind consumul de gaze naturale, precum si prin eliminarea posibilitatii producerii unor erori, noul sistem de citire a contoarelor contribuie in mod semnificativ la optimizarea procesului de facturare.