"Vrem sa atingem o crestere rezonabila a cifrei de afaceri, de 30%, cu 10 procente peste media pietei. Ne vom concentra mai ales pe sectorul privat, de unde vrem sa obtinem 80% din cifra totala de afaceri, si mizam pe proiectele la cheie in care vrem sa investim in proiecte mari, de peste 5 milioane de euro", a declarat Mugur Stancu (foto), presedintele Consiliului de Administratie si actionar majoritar al companiei.

De asemenea, pana la sfarsitul anului, furnizorul de solutii medicale integrate si-a propus sa inceapa lucrarile la un prim spital, mizand in mare parte pe sectorul privat al serviciilor medicale.

"Piata privata de profil este cea mai dinamica, transparenta si predictibila. Cu toate acestea, o posibila piedica ar putea fi reprezentata de potentiala criza financiara la nivel mondial, care se rasfrange si in Romania, ceea ce ar putea duce la incetinirea ritmului de crestere al pietei private", a explicat Stancu.

Directorul Medicare Tehnics a mai precizat ca in 2007 cifra de afaceri a fost de 12,3 milioane de euro, cu 66% mai mare decat in 2006, iar profitul operational (EBITDA) a fost de 8,1%.

Citeste si:

In realizarea unui spital, 30-40% din costuri sunt cele ale echipamentului medical, iar restul este reprezentat de constructia si costurile nemedicale, potrivit oficialilor Medicare. Din costul total al unui spital, blocul operator reprezinta 10-15%, iar statiile de sterilizare reprezinta o treime.

"Pentru 2008 ne propunem sa avem circa opt sau noua proiecte cu o valoare medie de 1,5 milioane euro si speram sa existe unul in valoare de sase sau sapte milioane de euro”, a declarat Alin Patrascu, directorul executiv al companiei.

Medicare Tehnics a fost infiintata in 2005, prin separarea activitatii de distributie de echipamente de Medical Group, si este unul dintre liderii pietei de profil. Printre partenerii companiei se afla Amsco-Steris Corporation, Integra Lifesience Corporation, Covidien Valleylab, General Electric Healthcare – Core Diagnostic Imaging si altii.