Cea mai mare companie din Romania, Petrom, cu activitati in sectorul de petrol si gaze, a anuntat astazi ca a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 977 milioane lei (264,8 milioane euro), in crestere cu 156% fata de acelasi interval din 2007, peste asteptarile analistilor.
Cifra de afaceri a subsidiarei romanesti a grupului austriac OMV a avansat in primul trimestru din 2008 cu 35% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 3,719 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

"Rezultatele bune inregistrate in T1/08 se datoreaza pretului favorabil al titeiului pe plan mondial si progresului inregistrat de programele de restructurare si modernizare", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe (foto), citat de NewsIn.

Aceasta a adaugat ca programele de relansare din Explorare si Productie au inceput sa dea rezultate pozitive, iar integrarea activitatii recent achizitionate de servicii petroliere a Petromservice in noua divizie E&P Services se desfasoara conform graficului si va determina cresterea eficientei activitatii de Explorare si Productie.

Petrom a semnat, pe 18 septembrie 2007, un contract pentru achizitionarea activitatii de servicii petroliere a Petromservice, pentru care a platit 328,5 milioane de euro. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei in ianuarie 2008.

Profitul companiei inainte de deducerea dobanzilor si a impozitelor (EBIT) a avansat cu 161% inprimul trimestru fata de perioada ianuarie-martie 2007, pana la 1,029 miliarde lei, in timp ce castigul operational (EBITDA) s-a dublat (+104%) pana la 1,269 miliarde lei.

Rezultatele au fost obtinute de Petrom intr-o perioada in care si-a triplat investitiile fata de intervalul echivalent din 2007, pana la 2,047 miliarde lei in primul trimestru al acestui an, si si-a sporit personalul cu 13%, pana la 35.069 angajati.

"Un progres la fel de important a fost inregistrat in activitatea de Rafinare si Marketing, precum si in cea de Gaze si Energie, programele de investitii derulandu-se conform graficului", a mai spus Mariana Gheorghe.

Compania Petrom, care are ca actionar majoritar grupul austriac OMV, este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are cea mai mare valoare de piata dintre toate companiile romanesti, de 27,76 miliarde lei (7,6 miliarde euro), conform cotatiei de inchidere de marti, de 0,49 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri