Grupul petrolier austriac OMV a anuntat ca obiectivele sale principale pentru anul in curs sunt continuarea modernizarii Petrom si dezvoltarea de noi proiecte petroliere, la aceste adaugandu-se programul de reduceri ale cheltuielilor, a informat compania.
Primele rezultate ale eforturilor de modernizare in cadrul divizei de exploare si productie sunt deja vizibile iar OMV se asteapta ca volumele produse in Romania sa creasca in 2008.

La rafinariile Petrom sunt asteptate imbunatatiri graduale datorate eforturilor de restructurare insa, conform comunicatului OMV, nu sunt estimate majorari considerabile ale nivelului castigurilor, cel putin nu pana la finalizarea programului de modernizare, in 2011.
OMV se asteapta ca principalele forte ce actioneaza asupra pietei petroliere (pretul petrolului, marjele de rafinare si cursul dolarului) sa ramana in continuare volatile in 2008.

Conform estimarilor OMV, pretul petrolului si diferentialul Brent-Ural va fi peste nivelurile inregistrate in 2007, in ciuda unor fluctuatii de termen scurt.

OMV se asteapta ca leul sa se deprecieze fata de euro si dolar si ca marjele de rafinare sa fie sub nivelul anului precedent.
In cadrul diviziei de explorare si productie, OMV mizeaza pe volume mai mari decat cele din 2007.

In Romania, programul de modernizare al puturilor va continua, alaturi de eforturile de eficientizare ale productiei.

In ceea ce priveste divizia de rafinare si marketing, OMV se asteapta la o crestere a cererii de petrol in Europa de sud-est, lucru care ar conduce la majorarea vanzarilor si a contributiilor non-petroliere la venit.

Pe segmentul de gaze naturale, din cauza reglementarii preturilor pe piata gazelor naturale in Romania, marjele de profit se afla sub o presiune considerabila, afirma comunicatul.

Inceperea constructiei centralei din Petrobrazi va reprezenta un nou punct foarte important in calendarul OMV pentru anul 2008.
Pe baza tintelor de crestere optimiste, a modernizarii Petrom si a tendintei generale de majorare a costurilor in industria energetica, OMV planuieste investitii anuale de trei miliarde euro, in medie, pana in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri