UTI Systems va semna contractul cu primaria capitalei pentru proiectul Netcity pana la sfarsitul lunii mai, semnarea acestuia fiind doar o simpla formalitate, au declarat reprezentantii companiei Netcity, conform NewsIn.
"Exista o forma agreeata de contract pe site-ul Primariei Capitalei, aceea fiind forma sa finala si va intra in vigoare in cursul lunii iunie, iar lucrarile vor incepe cam in aceeasi perioada. Am purtat discutii cu diferite companii de renume, iar finantarea acestui proiect, nu va fi o problema. De asemenea, sunt convins ca daca ne asezam la discutii serioase cu Asociatia de Comunicatii prin Cablu, vom ajunge la o rezolvare, pentru noi, toata lumea ne este un potential partener.Cu siguranta vor aparea probleme, mici intarzieri, dar aceastea vor fi bineinteles, justificate" a declarat directorul general Netcity, Nicolae Ghioca, citat de NewsIn.

Contractul de concesiune, incheiat de municipalitate cu UTI System in august 2007, se intinde pe o durata de 49 de ani. In acest timp, compania va investi peste 202 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de fibra optica, aceasta urmand sa fie inchiriata ulterior firmelor interesate sa ofere servicii consumatorilor prin intermediul retelei subterane.

"Lucrarile sunt extrem de costisitoare. A existat o prima licitatie pentru acest proiect, la care au participat doua companii si nu s-a rezolvat nimic. La urmatoarea s-a prezentat UTI si sper sa se semneze contractul." a declarat in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Varujan Pambuccian.

Asociatia de Comunicatii prin Cablu(ACC) este nemultumita de concesiunea catre UTI, considerand ca monopolul astfel constituit ar putea impinge firmele de profil spre faliment.

"UTI ne va putea impune tarife de inchiriere a retelei care sa-i ajute sa-si recupereze cat mai repede investitiile. Daca firmele de cablu nu-si vor permite sa plateasca aceste tarife, nu vor inchiria reteaua si astfel vor muri din punct de vedere economic", sustine presedintele ACC, Radu Petric.

In replica, municipalitatea este de parere ca initiativa de concesiune a infrastructurii pentru fibra optica, numita si proiectul Netcity, nu va prejudicia intereselor firmelor de cablu.

"Reteaua subterana de fibra optica este alternativa pe care ne-o dorim la reteaua actuala, facuta pe stalpii Electrica si RATB. Nimeni nu va impiedica firmele de cablu sa-si constuiasca in subteran propria retea", a declarat directorul Coordonare - Reglementare din Primaria Capitalei, Radu Alexandru.

Proiectul Netcity, demarat de Primaria Bucuresti in urma cu aproape un an, se refera la construirea, de catre municipalitate, a unei canalizari metropolitane si a unei retele de cablu ingropate pe care ar urma sa functioneze, ulterior, toate companiile de comunicatii, desfiintand, astfel, cablurile aeriene de pe stalpi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri