Distribuitorul de produse farmaceutice, Ropharma Brasov, a realizat pe parcursul anului 2007 venituri totale de 72.938.175 lei (peste 19,92 mil. euro), in crestere cu 15,2 % fata de nivelul anului 2006, informeaza compania.
Cifra de afaceri a crescut cu 12,8% fata de 2006, ajungand la 61,18 milioane lei, in timp ce profitul net a fost de 648.433 lei, mai mare cu 14,6% decat cel din anul anterior. Din totalul de desfacere, comertul cu amanuntul a reprezentat 44.72% si s-a realizat prin reteaua proprie ce cuprinde 33 farmacii.

"Ca si pe parcursul anilor precedenti, societatea a investit constant in reteaua sa de distributie, in 2007 volumul investitiilor situandu-se la peste doua milioane lei, cu peste 33% mai mult ca in anul 2006. De asemenea, la sfarsitul anului 2007, societatea avea un cash-flow pozitiv cu un net inflow de 2,7 milioane lei. Capitalurile proprii se ridicau la suma de 9.213.462 lei", arata Ropharma.

Rezultatele financiare ale Ropharma sunt confirmate in urma unui audit efectuat de catre societatea de audit financiar SoftCont.

In luna ianuarie a acestui an, Adunarea Generala a Actionarilor societatii Ropharma Brasov a aprobat de principiu fuziunea prin absorbtie cu societatile Farmaceutica Aesculap, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov, SC Ropharma SA avand calitatea de societate absorbanta. Societatea este tranzactionata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii companiei au declarat la inceputul acestui an ca se are in vedere deschiderea unui numar minim de sase unitati anul acesta. Majoritatea farmaciilor Ropharma sunt grupate in Moldova si de aceea in 2008 se va incerca extinderea lantului si la nivel national, fiind vizate mai multe orase.

Totodata, acestia sustin ca Bucurestiul si orasele mari sunt considerate orase inchise din punct de vedere al patrunderii noilor jucatori pe piata farmaciilor, dar nu sunt excluse nici acestea datorita centrelor comerciale unde traficul este extrem de mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri