"Procesul de restructurare a fortei de munca va continua. Si anul acesta este deschisa schema de plecari voluntare. Speram ca pana la sfarsitul anului media sa fie putin peste 13.000, in conditiile in care acum avem 13.650 de angajati", a declarat Augustine Kochuparampil (foto), CEO ArcelorMittal Galati, citat de NewsIn.

Pragul de 13.000 va fi atins prin autodisponibilizari si prin noi angajari. Procesul de restructurare a personalului si de recrutare de forta de munca tanara se va desfasura simultan. "In afara de oamenii carora li se va permite plecarea, in acest an vom angaja in jur de 200 de oameni, in special ingineri si tehnicieni", a explicat directorul general al combinatului galatean.

Evolutia procesului de restructurare a personalului este strans legata de cresterea productiei. Astfel, unitatea siderurgica si-a propus ca in cel mult sase ani sa atinga un nivel anual de productie de opt milioane de tone de otel, la o schema de personal care cuprinda intre 10.000 si 11.000 de angajati.

Citeste si:

"Vom incerca mai intai sa crestem productia si, in acelasi timp, va fi o reducere a numarului de personal. In cele mai dezvoltate tari, productivitatea este de 500-600 de tone de otel pe om pe an. Ambitia noastra este ca in maximum sase ani sa ajungem la o productie de opt milioane de tone de otel pe an. Probabil ca pentru 8 milioane de tone, ideal este sa avem 10.000-11.000 de oameni", a spus Augustine Kochuparampil.

In prezent, combinatul galatean are 13.650 de salariati, iar productia realizata in 2007 a fost de 4,4 milioane de tone de otel lichid. In momentul privatizarii, in 2001, unitatea siderurgica numara 27.000 de angajati.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.