Compania Pomponio, liderul segmentului de constructii industriale din judetul Alba, si unul din producatorii importanti de betoane si prefabricate din beton din Ardeal, a realizat anul trecut o cifra de afaceri in valoare de 92,7 milioane lei (28 milioane de euro), in crestere cu 94,7% fata de anul 2006, potrivit situatiilor financiare statutare ale companiei.
Anul trecut, veniturile Pomponio s-au ridicat la 47,6 milioane lei, iar profitul net inregistrat de companie a fost de 15,38 milioane lei, de aproximativ cinci ori mai mare fata de profitul realizat in 2006, de 3,35 milioane lei.

Fie ca este vorba despre constructii industriale, infrastructura sau parcuri rezindentiale – sectorul constructiilor ramane unul de perspectiva in Romania, iar dezvoltarea firmei noastre arata potentialul de a depasi nivelul de crestere a pietei ”, a declarat Luca Anversa (foto), presedintele Pomponio.

Pomponio a realizat pana in prezent investitii de circa 12 milioane euro in extinderea afacerii cu materiale de constructii , cea mai mare fiind derulata anul trecut, odata cu achizitionarea activelor principale ale companiilor Investim si Top A & A Construct. Totodata, compania deruleaza in prezent investitii de circa 30 milioane euro in proiecte imobiliare in Sebes si Alba Iulia.

Pomponio a anuntat pentru acest an o crestere a vanzarilor cu 56%, pana la 38,7 milioane de euro. “Estimam o crestere de 55-56% in acest an. Aproximativ 40% din incasari se va datora vanzarii de betoane si agregate, iar maxim 15% va fi componenta imobiliara”, a completat Luca Anversa.

In primul trimestru al anului 2008, Pomponio a realizat venituri de 18,4 milioane de lei (5 milioane de euro), o majorare de 13% fata de perioada similara a anului trecut, cand a inregistrat 16,4 milioane de lei (4,47 milioane de euro).

Pomponio a lansat in 9 mai o oferta publica primara initiala de vanzare de actiuni (IPO) avand atasate drepturi de alocare, urmata de listarea actiunilor companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Obiectul ofertei il constituie vanzarea unui numar de 14.616.700 actiuni nominative emise de catre Pomponio S.A., respectiv 25% din capitalul social majorat al companiei. Pretul de vazare pe actiune este de 3,25 Lei. Valoarea minima a subscrierii este de 1.000 Lei, iar cea maxima de 350.000 lei.

„Fondurile obtinute in urma IPO-ului vor fi utilizate in dezvoltarea si achizitia de noi unitati de productie de agregate si betoane, precum si pentru dotari necesare activitatii noastre din domeniul constructiilor”, a mai afirmat Luca Anversa.

Compania Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si include mai multe departamente: constructii industriale, productie de fabricate si beton si dezvoltare imobiliara. Cifra de afaceri a grupului in 2006 a fost de 54, 7 milioane de lei (15 milioane de euro). Pomponio are in prezent aproximativ 310 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri