“In primul trimestru al acestui an, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere de ansamblu, estimata la cca 20%, fata de perioada similara a anului anterior. Cresterea reprezinta o evolutie fireasca, datorita faptului ca in primele luni ale anului 2007 a existat o perioada de inertie a clientilor, generata de alinierea preturilor la noile taxe vamale”, declara Dan Ostahie, presedinte Altex Romania.

In primul trimestru din 2007, Altex a inregistrat o cifra de afaceri de 56,5 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de aceasi perioada din 2006, ca efect al schimbarilor in structura organizationala petrecute anul trecut la nivelul grupului de retail.

Altex Romania opereaza in prezent o suprafata comerciala totala de aproximativ 90.000 metri patrati, divizata intre 73 de magazine Altex si 15 magazine Media Galaxy. Altex Romania este actionar majoritar in urmatoarele companii: Complet Electro Serv - compania producatoare de echipamente IT, Altex Distribution – compania de logistica si distributie, Cometex SA – compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte si compania de credite de consum Credex, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.

Citeste si:

Pentru anul 2008, compania vizeaza cresterea suprafetei comerciale cu aproximativ 50.000 metri patrati, planurile de dezvoltare incluzand un buget de investitii de 25 milioane euro, in crestere cu peste 25% fata de investitiile inregistrate in 2007.

Grupul Altex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 317 milioane euro, in crestere cu 50% fata de 2006 si estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de peste 430 milioane euro.