Wienerberger a inaugurata treia fabrica de caramizi din Romania a companiei austriece, in comuna clujeana Tritenii de Jos, investitia ridicandu-se la 25 de milioane de euro, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Norbert Schwartzmuller, Chief Executive Officer (CEO) Wienerberger Ungaria, productia fabricii va fi destinata pietei din zona de nord si nord-vest a tarii.

"Am ales zona Clujului datorita necesitatilor pietei, dar si existentei materiei prime pentru caramizi, argila. Pe langa fabrica din Triteni, avem si o cariera de argila pe care o exploatam, chiar in spatele fabricii”, a spus Schwarzmuller, adaugand ca unitatea de la Cluj va produce anual 150 de milioane de formate.

Fabrica se intinde pe o suprafata de noua hectare, iar cariera de argila pe 21 de hectare, ea fiind concesionata, pe o perioada de 15 ani.

Fabrica de la Tritenii de Jos este a treia unitate a concernului, dupa cea de la Gura Ocnitei, inaugurata in 2003 si cea din Sibiu, care functioneaza din 2004. La fabrica din Cluj lucreaza 59 de angajati, potrivit lui Daniel Catanas, membru al Consiliului de Administratie ai Wienerberger Romania.

Anul trecut Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane de euro si o cifra de afaceri de 61 de milioane de euro. Concernul isi propune sa mai deschida doua fabrici in Romania, pentru a aproviziona pietele din nord-est si cea din zona Bucuresti.

La nivel mondial, concernul austriac a avut in 2007 o cifra de afaceri de 2,4 miliarde de euro. Wienerberger are 260 de fabrici in toata lumea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image aduce coffee shop Manufaktura și Venchi în Concept Store Băneasa
Setari Cookie-uri