Producatorul si distribuitorul de placi ceramice Alfa Ceramic din Egipt estimeaza ca vanzarile companiei pe piata din Romania vor creste anul acesta la sapte milioane de euro fata de trei milioane de euro cat a inregistrat anul trecut.

Compania urmeaza ca in aceste zile sa inaugureze un showroom in Bucuresti, dupa ce initial a deschis si primul magazin de profil pe piata din Romania. Alfa Ceramic a livrat anul trecut circa 800.000 de metri patrati de placi ceramice si mizeaza anul acesta pe o crestere a vanzarilor, in volum, cu 250%, potrivit presedintelui companiei Walla Hanafi.

Alfa Ceramic intentioneaza ca din acest an sa inceapa colaborari directe cu dezvoltatori de proiecte rezidentiale, fapt care va contribui la cresterea afacerilor de la trei milioane de euro in 2007 la sapte milioane de euro anul acesta.

"Piata de profil s-a ridicat anul trecut la circa 45 milioane de metri patrati. Noi am distribuit in 2007 pe piata din Romania circa 65.000 mp placi ceramice lunar, ceea ce a dus la un volum total anual de aproximativ 800.000 mp. Vrem sa crestem anul acesta si datorita intentiei de a colabora direct cu devoltatorii imobiliari si sper sa ajungem la o cifra de afaceri mult mai mare", a spus presedintele companiei.

Alfa Ceramic detine o fabrica de placi ceramice si un lant de magazine de desfacere a acestora din Egipt, care a luat fiinta in 1996. Potrivit reprezentantilor firmei, capitalul companiei a depasit suma de 35 de milioane de dolari, iar capacitatea de productie depaseste 15 milioane de metri patrati anual. Firma este prezenta pe piata romaneasca din 2005 si colaboreaza cu distribuitori in mai multe orase din Romania. Alfa Ceramic comercializeaza placi ceramice, printre altele, pe piete din Europa si SUA, dar si in Egipt si Dubai.

"Alfa opereaza aproape la capacitatea maxima de productie, motiv pentru care isi extinde periodic facilitatile. Compania si-a depasit deja de patru ori investitia si capacitatea de productie initiala si acest lucru pentru a raspunde cerintelor pietei", a mai spus Hanafi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Renovarea casei: cat costa modernizarea completa a unui apartament