Simptomele productivitatii scazute se regasesc in fluctuatia mare de personal, absenteism, izolarea de echipa, mediu de lucru stresant, ca sa nu mai amintim de plafonarea veniturilor. Toate organizatiile vor sa isi imbunatateasca productivitatea, dar putine stiu cum sa o faca si de unde sa inceapa.

Care sunt cauzele unei productivitati scazute?

Cauza esentiala sta in tendinta oamenilor de a nu reusi sa lucreze impreuna. Cand vorbim despre conflict, ne imaginam oameni care tipa unii la altii, devin violenti, tensionati si stresati. Totusi, majoritatea conflictelor care stau la baza productivitatii scazute sunt mascate. Conflictul reprezinta un cost ascuns, insa mare, pentru ca foarte multi din cei care sunt angajati intr-un conflict nu sunt dispusi sa recunoasca acest lucru si le e mai usor sa il nege. Din pacate, acest lucru nu face decit sa agraveze situatia si sa micsoreze si mai mult productivitatea. Cu cit tensiunea se mentine, cu atit creste consumul de timp si de energie in derularea conflictului. Ceea ce ramine este alocat productivitatii...

Citeste si:

Specialistii Mediators sunt de acord ca tendintele actuale de globalizare, de restructurare, de reducere a personalului, multiplele responsabilitati intensifica realationarea dintre angajati. Cum majoritatea organizatiilor nu asigura angajatilor standarde de comunicare, acestia nu comunica la nivelul dorit si atunci experienta angajatilor nu este folosita la maxim datorita efortului cu care acestia incearca sa se inteleaga cu o persoana dificila.

Daca starea conflictuala este problema, atunci care este solutia?

Medierea eficienta a conflictelor dintre angajati are ca si efecte imbunatatirea productivitatii, profitabilitatii si calitatii muncii in urmatoarele zone de interes:

  • cresterea productivitatii medii in organizatie
  • imbunatatirea relatiilor interpersonale
  • reducerea timpului neproductiv

Iata rezultatele unui Program eficient de Mediere a conflictelor la locul de munca:
  • frecventa conflictelor se va reduce cu 90%
  • conflictele viitoare se vor rezolva in proportie de 80% fara implicarea unui supervizor sau manager

Aflati mai multe la cursul deschis organizat de Mediators la sfirsitul lunii mai
.