"Zentiva a investit in Romania peste 34 milioane lei in retehnologizarea si modernizarea laboratoarelor, echipamentelor de lucru si a depozitelor. In 2006 am avut investitii de 12,6 milioane lei, in 2007 am crescut la 13 milioane lei, iar anul acesta vom investi noua milioane lei numai in activitatea de dezvoltare a portofoliului de produse", a declarat Dragos Damian, citat de NewsIn.

Acesta a mai precizat ca in 2008 departamentele Operatiuni si Comercial ale Zentiva Romania au fost unificate pentru a creste profitabilitatea companiei pe termen lung, Romania fiind prima locatie in care aceasta unificare a avut loc.

“In intervalul 2008-2009 avem in plan depunerea a 55 de dosare pentru autorizare, obtinerea a aproximativ 50 de autorizatii si lansarea a 16 produse in ariile terapeutice in care compania detine pozitii de lider", a mai precizat Damian.

Noile produse vor fi atat medicamente cu prescriptie medicala cat si fara pscriptie in arii terapeutice precum bolile cardiovasculare, afectiunile inflamatorii, analgezice si sistemul nervos central. De asemenea, compania se va axa si pe domeniul de tratament al osteoporozei.

Citeste si:

Una din prioritatile strategiei de marketing si vanzari ale comrepaniei este valorificarea brandurilor locale pe care Zentiva le detine in portofoliu (antinevralgic, algocalmin si dicarbocalm). De asemenea, in toamna Zentiva va relansa brandul Sicovit Cx3.

Zentiva Romania a obtinut in primele trei luni ale acestui an un profit net de 5,74 milioane lei (1,55 milioane euro), in crestere cu 37,12% fata de cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul diminuarii veniturilor in primul trimestru cu 31,92%. Zentiva Romania are 800 de angajati, din care 60% au studii superioare.

Zentiva N.V. este o companie farmaceutica internationala care detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice. Portofoliul de produse al Companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia. Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra. Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9 %), Generali PPF Holding B.V. (19,2 %) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 42,4% din actiunile companiei.